Всеки трети ученик в страната пуши

6633
Всеки трети ученик в страната пуши
Снимка: Gettyimages

Всеки трети ученик в страната е пушач. Това каза Йорданка Илиева, главен експерт в кабинета за отказване от тютюнопушенето в РЗИ- Велико Търново, пред "Фокус".

По думите й броят на редовните пушачи в област Велико Търново обаче намалява. „Сред основните причини за започване на тютюнопушене сред подрастващите са натиск на приятелска среда и любопитство. Вероятността ако двамата родители пушат да започне и детето е голяма. Притеснителна е и тенденцията, че възрастта, в която учениците започват да пушат все повече спада. В момента долната граница е 10 години”, обясни експертът. Тя допълни, че резултати от националния конкурс, свързан с борбата с тютюнопушенето ще има на 25 май, а победителите ще се обявят на 31 май, когато е и националния ден без тютюнев дим.

Радан Кънев пуши на закрито, гражданска инициатива иска извинение

Вярно ли е, че сте нарушили забраната за пушене на закрито? С този въпрос Гражданска инициатива „Без дим” се обърна към лид...

„Предвидените наградите са за трите възрастови групи от начален, среден и горен курс. За 1-во място е предвидена парична награда от 700 лева, статуетка, грамота, както и спортни пособия и книги ,за 2-ро място наградата е 600 лева, за 3-то 400 лева”, каза още Йорданка Илиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com