Във Велико Търново ще се проведат информационни беседи "Да запазим костите си здрави!"

17929
Във Велико Търново ще се проведат информационни беседи "Да запазим костите си здрави!"
Снимка: Gettyimages

Информационни беседи „Да запазим костите си здрави!“ ще се проведат в Община Велико Търново, съобщиха от община Велико Търново.

Събитието ще се проведе в Клуба на пенсионера и инвалида от 10.00 до 16.00 часа.

Ремонтирана е уличната настилка в 60% от великотърновските села

Ремонтирана е уличната настилка в 60% от великотърновските села. Това каза Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете...

Беседите са част от кампанията за отбелязване на Световния ден за борба с остеопорозата под егидата на Международната фондация по остеопороза, през 2014 г. е фокусиран върху здравето на костите при мъжете.

Посетителите ще могат да чуят беседи за профилактиката при мъжете и жените, да попълнят тестове за определяне на личните рискови фактори от остеопороза, да се запознаят със здравословните норми на индекса на телесна маса, съдържанието на калций в диетата и др. По време на събитието ще се проведат и измервания на костна плътност.

Информационното събитие „Да запазим костите си здрави!“ е част от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза. Приблизително една от всеки три жени и един от всеки петима мъже над 50 г. възраст получават остеопорозна фрактура до края на своя живот.Наличието на една фрактура увеличава с 86% риска от появата на следващи фрактури и при двата пола. При бедрените фрактури смъртността е 20-24% в рамките на година след фрактурата. Към 2050 г. се очаква броят на бедрените фрактури в света да нарасне с 310% при мъжете и 240% при жените.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com