Започна строителството на модерна детска площадка във Велико Търново

10668
Започна строителството на модерна детска площадка във Велико Търново

Започна строителството на модерна детска площадка, подходяща и за деца със специални образователни потребности в парк Марно поле, във Велико Търново.

Детският кът, който ще обучава и забавлява децата, е част от Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“. Предвижда се хлапетата да играят на цветни съоръжения, които освен че ще ги забавляват, ще ги обучават и ще развиват тяхното въображение. Площадката се изгражда по европейски образец, съобразен с условията за безопасност и достъпност на градската среда. Благотворителният проект се реализира чрез корпоративната социална отговорност на „Лактима“ ЕАД.

Най-вероятно има много виновници за епруветките кръв на детската площадка в "Стрелбище"

Най-вероятно епруветките с кръв, които бяха намерени вчера (13 октомври) на детска площадка в квартал "Стрелбище", са били от различни ...

Компанията е партньор на „Сдружение Азбукари“ в каузата за подобряване качеството на живот на уязвимите групи. Нуждата от толерантно отношение и обществена солидарност към децата с увреждания мотивира „Лактима“ ЕАД да подпомогне финансово и технически осъществяването на проекта. Дарението на компанията е на стойност 150 хиляди лева. На детската площадка ще играят деца на възраст от 3 до 12 години. Площта й е 820 кв.м., а елементите за забавление ще привличат интереса на децата с разнообразни форми и цветове.

Идеята е детската площадка да се превърне в своеобразен образователен кът на открито с възможност за подобряване двигателната активност на децата с фитнес уреди. Основното съоръжение ще разполага с рампа за инвалидни колички, така че децата с увреждания да изживяват весели моменти със своите връстници. В настилката й ще бъдат интегрирани българската азбука и цифрите, по модела на успешно осъществения през 2013 година първи подобен проект на „Сдружение Азбукари“ в Южния парк в столицата.

„Лактима“ ЕАД подпомага различни благотворителни проекти, които насърчават развитието на децата в областта на образованието и спорта. Именно чрез подкрепата си за реализирането на детската площадка във Велико Търново компанията успява да съчетае приоритетните си направления за работа с деца и разгръщане на творческия потенциал на младите хора. Желанието на „Лактима“ ЕАД е да съдейства за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност към проблемите на хората със специфични нужди.

Процесите на социална интеграция ще се превърнат в успешно изминат път, когато отговорим на нуждите на обществото с отговорно взаимодействие на бизнеса, неправителствения сектор и общините“, смята председателят на „Сдружение Азбукари“ Цвета Кирилова.

Детската площадка, на която беше изхвърлена кръв, е обезопасена

Детската площадка, на която снощи бяха открити захвърлени епруветки с кръвни проби, е дезинфекцирана и обезопасена. Информацията съобщи...

Подробности за развитието на проекта може да намерите на www.azbukari.org, както и чрез фейсбук страницата Азбукари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com