Във Видин не чистят, общината е готова да спре договора с "Титан"

11664
Във Видин не чистят, общината е готова да спре договора с "Титан"
Снимка: БГНЕС

И днес работниците от "Титан - АС" клон Видин отказаха да излязат на работа с техниката за извършване на дейностите по сметоизвозване и сметопочистване на Видин.

Управителят на клона във Видин Валери Йорданов е заявил пред работниците, че обещаните две заплати ще бъдат изплатени на пети април. От Холдинга ще бъдат преведени 50 хиляди лева, като сумата ще бъде разпределена за изплащане на работните заплати на заетите в дружеството, съобщиха от КНСБ.

След едномесечни искания от страна на структурите на КНСБ - ОСО и РС, кметът на община Видин, с участието на областния управител, са свикали Кризисен щаб, на който е взето решение, че ако градът не се почисти изцяло до петък ( 27 март), договорът с фирма "Титан - АС" да бъде прекратен едностранно, което ще стане на сесия на Общинския съвет.

Управителят на фирмата е заплашил работниците, че ако не започнат работа още днес, ще бъдат уволнени. Работниците във фирма "Титан - АС" са категорични , че няма да излязат на работа, до изплащане на обещаните две заплати от работодателя, срокът за което бе 19.03.2015 г.

След проведените стачни действия, работодателят на два пъти не изпълни поети ангажименти за изплащане на дължимите възнаграждения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com