Борисов+

35198
Борисов+
Снимка: БГНЕС

"Малките" партии - да не им се надяваш, като ги гледаш. Такива лъжци в досегашните кампании не е имало. Този път удариха тавана. Лъгаха "малките" като за последно. И наистина, за някои, ако благодарение на лъжите си не бяха изплували, тези избори щяха да бъдат последни. Нищо, че твърдят, че, видите ли, идвало тяхното време.

Уж малки, а как лъжат! Ако ЦИК ги класираше по лъжите им, нямаше както сега да скачат до тавана за някакви си 4-8 процента, а направо щяха да си завоюват пълно мнозинство! Не само пълно мнозинство, ами щяха да им останат мандати и за следващия парламент! Дълбоки резерви!

Атанасова: Премиер ще бъде Бойко Борисов

"ГЕРБ ще състави кабинет на малцинството, а премиер ще бъде лидерът Бойко Борисов - това е решение на партията, която получи най-много ...

"Малките" постигнаха целта си и сега Борисов ще може да управлява само с тяхна помощ. Лъжа след лъжа ръсиха политическите джуджета - без изключение и в пълно съзвучие, а сред изпечените лъжци запазено място има, разбира се, и ДПС. Нищо, че както е тръгнало, много скоро турската партия съвсем няма да е "малка" и ще стане втората по големина в България. С братската етническа помощ на циганите - по света и у нас, които са бетер някогашните трудоваци - под строй, и кой от кой по-неграмотен!

ДПС не спря да лъже и внушава, че били "незаобиколимият фактор"; че целта им - в тежък момент за държавата като днешния - било "националното съгласие", сякаш не са те, които й го осигуриха този тежък момент на държавата! Докато мазните лъжи на Местан облазваха населението, емисарите му най-безoгледно раздаваха изборни пачки в махалите! Каквито махали с наши цигани, междувпрочем, се навъдиха из цяла Европа! А като стана дума за пачки, ако някой им проследи пътя на пачките, със сигурност в обратна посока ще стигне до сейфовете на прословутата банка.

Лъжец екстра класа бе и Сидеров. Неговите лъжи всеки ги знае: вън монополите-изедници; българското злато в български ръце, нищо, че такова има само в сънищата му; 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. най-ниска пенсия; токът - без пари, а на руските енергийни интереси да се отвори, така да се каже, зелен коридор! Сидеров - българският националист-русофил, едновременно!

Нов, нов, но пък какъв - това е най-точният израз за младия политик Бареков и за неговите природни дадености на лъжец. Стига му дори само лъжата, че ако дойде на власт, ще открие един милион работни места. За иначе общо около 300 хиляди безработни - по три работни места за всеки безработен! По избор!

Лъжат и лъгаха в кампанията и "малките" на Първанов. Искат хората стария-нов подход в енергетиката - разбирай път за Путин в Белене и по Южен поток, където обаче се очертава катастрофа с другия български "русофил" натегач Волен Сидеров-Варадеро.

Борисов: Готов съм да дам министерства на БСП и Кунева

Правителство на малцинството със споделена отговорност. Такава формула за управление на страната обмисля да предложи лидерът на ГЕРБ Бо...

Лъгаха и излъгаха АБВ-ейците 4.1% от избирателите, горе-долу толкова са тайните сталинисти у нас, както и твърдолинейните о.з. полковници и генерали, които едва се сдържат да не обявят тутакси война на САЩ, например! По пенсионерските си клубове.

Най-опашатата лъжа на фронтоваците Валери Симеонов и Красимир Каракачанов бе, че те отраз щели да се справят с бежанския проблем. По най-простия начин - като им отрежат достъпа до границата! А на бежанците заварено положение, като направо им посочат вратата! Патриотите обещаха да решат и 10-вековния български проблем с циганите, като ги подпочнат със здрава ръка - циганетата да закарат насила на училище, а родителите да закарат на село - да копат, и в рудниците - да вадят кюмюр.

Реформаторите, ах, реформаторите! Тези "малки" сладури. И те послъгаха доста в тази предизборна кампания. Най-вече за себе си - били чисто нови и неопетнени! Сякаш не ги знаем откъде дойдоха, за да се качат на реформаторския влак за парламента! Лъгаха наляво и надясно и за ГЕРБ, така наречения, най-логичен техен партньор. Ей така, за всеки случай, и за да покажат на Борисов, че без тях не може! И че ако много знае и е прекалено неотстъпчив - ще му духнат под опашката! Въпреки Европейската народна партия, въпреки Меркел и въпреки 35-те процента, които получи на 5 октомври!

Като обсъждаме "малките", ще е пропуск, ако изтървем най-малките, направо дребните. По 1 процент и малко получиха три партийки - на Татяна Дончева, на Хиподила, и така наречената "Десните". А това значи по 800 000 лева държавна субсидия до следващите избори. Какво лъгаха, и дали лъгаха "дребните", не е ясно - не ги следихме - но най-важното за лидерите им е, че успяха да излъжат избирателите и (държавата) и че си осигуриха джобните пари до следващата кампания! Което не е чак толкова малко!

Като гледа човек, много е точна изтърканата българска фраза "Прост народ - слаба държава!". И нека не търсим много далеч и много отдавна потвържденията. Те са ни пред очите, стига да прогледнем!

Росица Янакиева: Парламентът е с толкова партии, защото на хората им омръзна

Ще подкрепим политики, а не личности - в този стил, както говореше и Цецка Цачева, заговори и Росица Янакиева от АБВ. Според Янакиева ...

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com