X
 
 

Цитиридис срещу Слави: Все тая, вече не гледам българска телевизия

26344 7
Цитиридис срещу Слави: Все тая, вече не гледам българска телевизия
Снимка: ПП "Няма такава държава"
С голяма скука гледах и чаках реакциите от шоуто на Николаос Цитиридис. Седмици мистерия, че кой ще е водещият, че какво ще покаже, че щял ли да е по-добър от Слави, нямало ли. И после пък всички дискусии, в които се редуват хора дето викат "Дайте ни Славиту обратно" и хора дето викат "Долу чалгаря, най-сетне нещо свежо в ефир".

Пичове, една малко по-грозна истина сега.

Николаос Цитиридис е един от малкото български стенд ъп комици, които успяват да държат ниво и ако кажем между всички наши и западните образци има огромна пропаст, между него и хора Крис Рок има да кажем само средно голяма пропаст. Прегледайте някои от скечовете му в YouTube, е, няма да ви спукат от смях, но току-виж при по-добро предварително настроение може да ви поразсмеят. И разбира се, ще забележете, че страхотната свобода на стенд ъп комик задава и много по-големи възможности от стерилната студийна обстановка, в която декори, мекори, продуценти и рекламодатели искат да изсмучат всичко от т.нар. "Вечерно шоу". Нямаше как, при това положение, първото предаване да е кой знае колко интересно. Сложи на един човек, който има нужда от въздух, определени рамки и веднага ще видиш как той ще помръкне, как хуморът ще стане от онзи телевизионния, който е на принципа "хе-хе уважаеми зрители" и дотам. Като изключим разликите в заплатата съм напълно убеден, че творчески Цитиридис се чувства много по-добре в стенд ъп комедията, отколкото в напарфюмираната телевизионна среда.

Действително, ако сте изпитали чувството, че дори изтъркан сценарист като Иво Сиромахов вероятно би замислил по-добро шоу, то най-вероятно сте прави. Големият проблем на българският ефир не са толкова водещите, колкото сценаристите: и то не че няма, но никой от тях не може да се справи с продуцентите. А продуцентите са кофти типажи. Те винаги искат едно такова дето хем да става за универсалния зрител, хем да се хареса на рекламодателите, хем да се хареса на младежката аудитория, да има как да събере влогърски стил с фен групи на Богдана Карадочева и всички дружно да се смеят в национален екстаз. Ми, накрая се ражда един продукт дето от толкова съобразяванки накрая е такъв, че никой не може да се разсмее от сърце на него.

Разбира се, повсеместната скука взе да цари и при Слави. Едни и същи гости, едни и същи смешки. Абсолютна тавтология, в която само наивен човек, който вярва в новостта при смените на дните от понеделник до петък, би могъл да оцени като нещо ново. Изчерпаността е масова. И зрителите са изчерпани и телевизията е изчерпана. В такъв момент човек се чуди тъкмо онова, което социалните мрежи се опитаха да пробият - кому въобще е нужна телевизия? Защо въобще ти е необходима като платформа, когато това, което тя ще направи, е най-вече да ти сложи ограничения, да те задуши от безброй изисквания? Аман, това толкова взе да писва, че се обсъжда единствено по инерция. Просто само защото сме израснали с телевизия сме решили, че ставащото там, особено пък по отношение на хумористичните и развлекателни предавания, има значение.

За това, гледам си Саут Парк, гледам си Джими Фалън, гледам си Крис Рок и не се занимавам с глупости. Все тая - Слави, Цитиридис, който и да е: светът на хумора е голям и спасения дебнат отвсякъде. И впрочем, не стига, че са по-забавни, но и не те смазват от реклами.

 

Автор: Денислав Петров

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  И такива като тебе много се навъдиха напоследък, дето ходят на море само в Гърция щот морето ни било не знам си какво и дето гледат само предавания на английски щото нашите били не знам си какви. Айсиктир вече с тия надувки да сме по различни и много важни. Както казват някой в коментарите не може всички да са като тебе да знаят английски. Правиш мноого глупави сравнения с Американски продукций с виж още ›› милиони долари инвестиций в тях спрямо нашите тук, които са една стотна по хонорари, рейтинг и инвестиция зад гърба им, екип и т.н. Айде стига надувки забравихме откъде тръгнахме.
 • Николова 4 Николова преди 2 седмици Профил на трол?
  Жив и здрав да е. Да си работи. НО, аз НЕ го харесвам. Няма да го гледам. То това БТВ нищо не остана в него.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Че той тоз бунак по-вулгарен от Славчо бе
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Ново лице,свежо и много по добро от вечно намръщения и недоволен Славчо.Да,харесвам новото вечерно шоу на БТВ.Не гледам кабеларките на Славчо,защото е същото като преди- едни и същи хора и скуката.Но,които го харесват да си го гледат.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  масово хората в Бг още не знаят английски и не са чували това което ти гледаш, те гледат Слави, че дори го харесват, че дори има такива дето от чужбина го гледат, да не се лъжем от 2,5 млн. там, повечето са като тук , с IQ, колкото вратната им обиколка.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Не е чак такава гордост да знаеш английски, а ако знаеш това не означава, че си много интелигентен и IQ-то ти е много високо
  : 4 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Много ама много просто разсъждение направо се чудя на теб колко ти е IQто ама явно ти и този който е писал статията сте един и същи!!! ДАНО да разберете от коментара ми че стенд Ъп комедиант и водещ на шоуто са ДВЕ коренно различни неща. Човека е интересен в момвнта защото е нов ще го видим след месец когато почне да се повтаря тогава дали ще ни говорите че не знаеме какво е това изкуство и гледа виж още ›› ме само Слави
  : 0 !