Премиерският отбор: Куцук-куцук, конците кървят, но главата е здрава

5596
Премиерският отбор: Куцук-куцук, конците кървят, но главата е здрава
Снимка: Нова ТВ

Каква поредна футболна драма! Тъкмо да си помислиш, че родната политика няма с какво да те изненада и хоп – изненадааа! И всеки път е с повече от 200!

Та и днес така – Бойко Борисов на живо, във Фейсбук, нареди набързо новото правителство на ГЕРБ. Много не чухме дискусия в цялата работа, но нормално – сам премиерът, не смея да напиша „в оставка”, си каза, че е като Роналдо и Меси в политиката, т.е. лидер, ако не сте разбрали. Чудно сравнение – този сезон и Роналдо, и Меси вече не играят в Шампионската лига, а в първенствата на Италия и Испания не са на първо място – Роналдо с Ювентус е четвърти, Меси с Барселона е трети. Защо г-н Борисов се сравнява с тях, като е пръв на изборите?

Да, Борисов не е Меси или Роналдо. Той е Жозе Моуриньо – като реди състав, няма какъв друг да е, освен мениджър. Моуриньо го уволниха вчера, но пък я вижте колко прибира като го уволнят - не че нещо искам да кажа, просто така...

Да видим сега кои са новите попълнения в правителствения отбор на Борисов:

1. Даниел Митов – премиер. Централен нападател ще е, няма как! Но ще слуша внимателно с кой крак да я ритне – ако не слуша, няма да я ритне!

2. Румен Христов – старата гвардия! На вратата, мина му времето да тича. А Митов, разбирай мениджъра, ще му подсказва в кой ъгъл да застава, че да се намали вероятността да стане "кървят ми конците"!

3. Калин Вельов – щом свири, опорен халф ще е. В съвременната политика ... ааа, така де, футбол, тези тичат най-много. Ловят снежинките преди да са паднали - имам предвид топката и разпределят играта – диригентска работа. Ако свири фалшиво, всичко се разпада!

4. Любен Дилов-син – трудна работа. На мач се вика и крещи доста, че има хаирсъзи, дето не слушат - трябва да се вкарват постоянно в пътя, иначе става уйдурма, обаче ако не ти разберат какво викаш, пак лошо. Затова май най-добре да е помощник-мениджър – хем е важен, хем няма да трябва да говори всеки ден. Обаче още от изборната нощ тръгна да говори, та не знам кога ще стане гаф със "с", "з", "р", "л" и т.н.

5. Делян Добрев – тук няма съмнение – крило ще е! Млад е още, може да тича. Ляво, дясно, няма значение, но най-добре да е по фланга на Елена Йончева – какъв реванш ни чака само!

6. Александър Иванов – подмладяването на отбора е хубаво, обаче като във всяка работа младите първо да се докажат. Затова – бек! Не селски, ей, стига с това мръсно подсъзнание! А и санирането се почва от основите, точно както и футболът – от защитата!

7. Жечо Станков – вие може и да не го познавате, но журналистите, които се занимават с енергетика, са много наясно! Железен е – преди години, като зам.-министър на енергетиката, му се наложи да ни защитава насред Баку. Станков е известен като човек, който много-много не пие, обаче тогава домакините щяха да се обидят – накратко, не се е посрамил, не е посрамил и България! Такъв отговорен и жертвоготовен човек не може да е друго, освен централен защитник!

8. Томислав Дончев – друго място освен плеймейкър няма! По-заслужил за там е само Борисов, обаче с тези контузии не бива – доказал е мъдростта си през тези години! Но и на най-мъдрите се случва – "Винету" е трилогия, не са две книги!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Борят се срещу "лошия" Запад, а пращат децата си там

Турция: последната битка на Ердоган

След атентата в Москва: най-разпространените митове и дезинформация

Написаното остава: прощални думи за Алек Попов

Ходорковски: Режимът на Путин ще се смени чрез революция

Чужди медии: Хаосът в София изглежда пълен

"И моето семейство беше депортирано в Сибир". Семейната история на Кая Калас, премиер на Естония

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Какво би казал дядо за нашите политици

Депресия: Защо мъжете я преживяват с гняв и агресия вместо сълзи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com