Време е Лондон да спре с наглостта и лицемерието

14642
Време е Лондон да спре с наглостта и лицемерието

Изключително грубата антибългарска (и антирумънска) кампания не просто вреди на България, тъй тя става обект на обиди и унижения, които са недопустими спрямо „европейските ценности”, които уж са възприели в Лондон. Тя вреди и на самата Великобритания, която с арогантността и глупостта си рискува да отблъсне хора, от които има нужда, и поставя на карта членството си в съюз, от който твърде вероятно повече печели, отколкото губи.

Нима Лондон смята, че една нещастна България с население 7 милиона ще „залее” Острова? Нима това е по-голям проблем от факта, че бившите колонии вече СА превзели Великобритания? По данни на Евростат почти 10% от децата в Англия са от индийски произход, а над 6% - от пакистански. Само 44,9% от лондончани се причисляват към т.нар. „бели британци”. 37% от жителите на столицата пък са родени в чужбина. Едва 59% от британците се определят като християни. Втори по численост са мюсюлманите, а трети – хиндуистите.

Младенов възмутен успокои Лондон, че няма да залеем Острова

Типът говорене, използван в кампанията във Великобритания срещу евентуален "прилив на българи и румънци" след 1 януари 2014 г., не съ...

И на фона на тези цифри Великобритания наистина се страхува от българите? Та тя отдавна е изпуснала юздите на имиграцията, превръщайки се в предимно азиатско гето, без явно обаче да е особено разтревожена от това. Причините могат да бъдат само две – или наглост, или глупост. Без едното да изключва другото.

Тъпизъм и егоцентризъм прозира и в несъстоятелните сравнения с Полша, която е щурмувала Острова при предишното падане на трудовите ограничения. Първо, в случай, че от Лондон не знаят, нас ограничения не ни спират. Който е искал да емигрира – вече е емигрирал. Ние сме изобретателни и приспособими, затова рестрикциите досега не са били спирачка за стотици хиляди българи. Второ, нека Великобритания не се поставя в центъра на света. От следващата година се отваря трудовият пазар и на други развити западноевропейски държави. Великобритания не е най-великото място в Европа, та всички да се юрнат натам...

Лицемерието е другата страна на монетата. Няма развита и богата западна държава, която да не е станала такава и благодарение на имигрантите. Великобритания би се сринала без имигрантите. Както те имат нужда от нея, така и тя има нужда от тях. Нека тази взаимна изгода бъда ясна, защото е проява на висше лицемерие да се правиш на благородна социална държава, която само хрантути гадните и долни имигранти паразити.

Лицемерие е и да се изказваш, че искаш само „образованите”, но не искаш „лошите”. Кой определя кои са образованите и кои са лошите? По какви показатели? Как заявяваш, че искаш образованите имигранти, а правиш всичко възможно да вгорчиш живота на тези, избрали да учат? Защото Лондон прави именно това – тенденциозно и целенасочено дискриминира и унижава българските студенти. Сигнали, примери и лични истории – бол. То не са бюрократични спънки с документите, то не са рестрикции за работа... Британската наглост е толкова очевидна, че имаме всички основания да започнем най-накрая да използваме мястото си на пълноправна членка в ЕС и не просто да протестираме, но и да предприемем активни ответни действия, за да поставим британците на мястото им. Защото да унижават нелегални имигранти е едно. Но да унижават студенти, които те сами са приели и от които получават приходи от астрономическите такси всяка година, е долно, не просто нагло.

Тотю Младенов ще пита британците: Какъв ви е проблемът?

България се оплака на Брюксел от кампанията на Лондон срещу българските емигранти. Страната ни дори е подготвила остра реакция, ако нег...

Като цяло прави впечатление, че Великобритания за пореден път иска само да иска и нищо да не дава. Общият пазар, правото на труд и свободно движение на хора и стоки са приемливи като предимства на ЕС, само ако са в услуга на британските интереси. Ако нещо обаче не им се нрави, обявяват бойкот. Такава винаги е била позицията на Великобритания в отношенията й с ЕС – само да взима и да се облагодетелства, без обаче да я задължават с нищо и без да я карат да плаща нищо. Е, такъв филм няма. Или си пълноправен член, или не си. Водещите страни в ЕС не са по-глупави от британците – хем да крепят икономиките си, хем да държат кормилото на Съюза, хем да помагат на тези, които се справят по-зле. Щом на Великобритания не й изнася тази съпричастност, прав й път. Ако се заблуждава обаче, че вън от ЕС ще й е по-добре, нещо е объркала сметките.

Продължи ли с наглостта и лицемерието, Лондон може не просто да постигне целта си да престане да привлича и да започне да отблъсква, но дори и да я преизпълни. Защото има предостатъчно западни държави, които са далеч по-перспективни и откъм отношение, и откъм икономика. Един пореден дъждовен ден Великобритания може наистина да се отърве от имигрантите, които толкова много ненавижда. Ако тогава изобщо е останала Великобритания на британците, това ще бъде денят, в който тя ще рухне.

Автор: Десислава Ушатова, Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com