И мъжкият национален волейболен отбор се класира на световно първенство*

44517
И мъжкият национален волейболен отбор се класира на световно първенство*

Българският национален отбор по волейбол при мъжете се класира за световните финали по волейбол - така, както малко по-рано днес сториха и националките ни. Един-единствен гейм – толкова трябваше на волейболните ни национали в днешния мач с домакините на световната квалификация Чехия, за да се класират на Световното първенство по волейбол в Полша през септември тази година – и те го взеха още от първи опит. Крайният резултат в самия мач обаче не беше в наша полза - след спечеления първи гейм допуснахме загуба с 2:3 гейма (22, -18, -22, 18, -12).

25:22 (8:6, 16:15)

Българските волейболни национали разбиха и Холандия

България направи втори страхотен двубой в квалификациите за Световното първенство по волейбол в Полша. Цецо Соколов и компания надиграх...

Малко неочаквано селекционерът на България Камило Плачи се отказа от услугите на капитана ни Тодор Алексиев. На негово място в игра влезе Валентин Братоев. При чехите голямата изненада беше липсата на основния им нападател Ян Щокър в титулярния състав.

Срещата стартира с бърз аванс от три точки в наша полза при 6:3, след като Виктор Йосифов направи хубава блокада, а Ники Николов реализира ас. Чехите върнаха една от брейкточките бързо, но на първа техническа пауза водехме с две. Резултатът обаче беше изравнен при 9:9 след дълго разиграване и блок срещу Цветан Соколов. Това разиграване даде тон за по-агресивна игра на чехите, които поведоха с 13:11 след грешка на Соколов при атака, но България отговори със серия от три точки, две от които обезкуражаващи блокади на Виктор Йосифов и Цветан Соколов. След втора техническа пауза, при която водехме с една точка, последва пристъпване на чехите при атака от втора линия, а Вальо Братоев закова ас за 18:15. За съжаление изтървахме да поведем още по-убедително след слаба атака на Братоев при нова добра наша блокада, а чехите върнаха един от пробивите с ас. Те обаче бързо сбъркаха – Конечни игра неточно по правата, а контраатака на Николай Николов завърши със забивка – 21:17 за нас. Лошото обаче беше, че Цветан Соколов пак беше хванат на блокада за 21:19, а после за малко да сбъркаме пак след слабо посрещане, но Георги Братоев хитро сложи ръка и предизвика бъркане на чешката блокада. Поредно лошо посрещане на нашите даде шанс на чехите да се доближат за нас, но те заспаха при техничен удар на Соколов от трудна позиция и не се подсигуриха. Дойде ред и на нова българска блокада за 24:20 в наша полза, а решителната точка за класирането ни дойде след грешка на Конечни от сервис – 25:22.

18:25 (4:8, 12:16)

След спечеления гейм вече можеше да се очаква в игра да се появи и Андрей Жеков, който се завърна в отбора. Това обаче не стана веднага, а нашите се отпуснаха и чехите затвориха блокадата, хващайки ни на два пъти през центъра. На всичкото отгоре на посрещане отново заспахме и това позволи на Чехия да се оттегли на първа техническа пауза с четири точки аванс. Сривът в играта ни продължи, като особено зле се представяхме в центъра, където Чехия редовно атакуваше и ни пробиваше. В игра на мястото на Цветан Соколов влезе Дани Милушев и само по-високата ни индивидуална класа не позволи на противниците ни да водят съкрушително още при втора техническа пауза. В крайна сметка отпускането на нашите доведе до убедителен гейм за Чехия, след като домакините изиграха много стегната част и с превъзходство в центъра логично взе своето.

22:25 (8:7, 15:16)

Първа разгромна победа за волейболните ни национали

Националите ни разбиха Кипър в първи мач от квалификациите за Световното първенство по волейбол в Полша през септември. Волейболистите ...

Изравняването в геймовете накара чешкият треньор да вкара в игра Ян Щокър – домакините искаха да вземат успеха за самочувствие. За нашите в игра влезе Теодор Тодоров, който трябваше да засили блокадата ни. Геймът тръгна точка за точка, като преди първа техническа пауза се стигна до разправия дали топката е ударила антената или българския блок при атака на Щокър. Съдията даде точка за нас и жълт картон за чешкия топнападател. След техническата пауза дръпнахме с 11:7 след три флот сервиса на Теодор Тодоров, които затрудниха посрещането на чехите и нашата блокада се задейства. При 12:9 обаче Георги Братоев също получи жълт картон, след като оспори решение на съдията и това разконцентрира нашите, което доведе до изравняване, а на втора техническа пауза чехите излязоха напред с една точка след успешна блокада срещу Милушев. Чехите дръпнаха веднага след това с още две, но Тодоров с добри флот сервиси успя да изравни резултата при 18:18. Чехия обаче пак поведе с две точки след добра атака на аса си Щокър. При 23:21 съдиите дадоха грешка при подреждането на нашите и Чехия получи три поредни геймбола. Домакините реализираха втория след като от чиста позиция при атака през центъра Теодор Тодоров изкара топката в аут.

25:18 (8:7, 16:13)

И четвъртият гейм тръгна точка за точка, като нито един от двата отбора не успяваше да дръпне с по-голяма разлика от два пункта. Чак преди втортата техническа пауза успяхме да дръпнем с три точки и то благодарение на втори жълт картон за чехите за ново оспорване, който значеше автоматично точка за нас. Това тотално разби играта на чехите и развихрилите се Вальо Братоев, Дани Милушев и Теодор Тодоров докараха нещата до изравняване и тайбрек.

12:15 (6:8)

В началото на решителния гейм бяхме водещи в резултата, тъй като тайбрекът започна със сервис на Чехия, но домакините ни обърнаха за 5:4 точки. Последва и силен сервис от страна на домакините, които поведоха с две точки при смяната на полетата. При 7:9 Тодоров беше хванат на блок, а и пристъпи и вече авансът на Чехия стана сериозен – три точки. Последва и майсторско изпълнение на Щокър, което увеличи преднината на домакините на четири точки. Дани Милушев спря чешката серия с много технично и трудно изпълнение, а Тодор Скримов успя да вземе още две точки от домакините със сервис, но при 11:10 сбърка от началния удар. Изравнихме за 12:12 след нова грешка на чехите от атака, но Щокър заби мощен сервис при 13:12 и Чехия получи два мачбола. Домакините взеха още първия след атака в аут на Валентин Братоев и така спечелиха победа за чест, докато нашите ще играят на световно първенство.

Волейболните емоции на България през 2013 година - радост и мъка

Националният ни отбор по волейбол отново донесе много хубави моменти на българите през тази година, макар нашите момчета да не спечелих...

* Информацията е актуализирана към 21:54

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол