9 тролея и 13 е-автобуса за 21,8 млн. лв. купуват във Враца

3599
9 тролея и 13 е-автобуса за 21,8 млн. лв. купуват във Враца
Снимка: Aктуално

Доставка на нови 9 тролейбуса и 13 електрически автобуса обяви общинското дружество „Тролейбусен транспорт – Враца“ ЕООД. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 21,8 млн. лв. без ДДС (близо 26,2 млн. лв. с ДДС).

Названието на процедурата е „Модернизиране на градския транспорт в община Враца, Фаза ІІ – покупка на тролейбуси и е-автобуси за обслужване на транспортната схема на гр. Враца“. Разделена е на две обособени позиции. 

Сложиха пореден краен срок за преместване на серовъглерода от Враца

Още не е ясно дали фирма „Балкан ресурс“ е акредитирана да извърши извозването на опасния серовъглерод от територията на би...

Тролеите трябва да са с дължина 12 (+/- 1) метра. Прогнозната стойност за тях е малко над 9 млн. лв. Със същата дължина трябва да са и е-автобусите, като те се закупуват със зарядни станции към тях. За автобусите фирмата разполага с 12,7 млн. лв. 

Средствата са осигурени по линия на „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух“ от Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“

Критериите за избор са два: управление на риска с тежест 50% и цена 50%.

Липсва обаче в сайта на дружеството подробна информация и техническите спецификации на транспортните средства, които предстои да бъдат купени.

Същинският проблем в здравеопазването - лекарите предпочитат кабинетите пред болниците

"Проблемът не е само в намаляването на населението, а в липсата на лекари. Не може да има трима лекари в АГ отделението, а 10 в кабинет...

Линкът, публикуван в сайта на Агенцията за обществени поръчки, води към стара обществена поръчка на общинската фирма, касаеща първата фаза на проекта за модернизиране на транспортните средства във Враца, по която се купуват 14 броя дизелови автобуси. Прогнозната стойност за нея е 3 млн. лв. без ДДС.

От община Враца припомнят, че ще запазят съществуващия тролейбусен транспорт и контактна мрежа като транспортната схема ще бъде надградена с нови дизелови автобуси, които ще са с висок екологичен клас.

До предложението се стигна след проведени четири обществени консултации, в рамките на които бяха разгледани всички възможни варианти за развитието на градския транспорт.

„Според експертите – дизеловите превозни средства са по-икономични и с по-голям експлоатационен срок, в сравнение с метановите, за които ще трябва да се изгради нова площадка и чиито разходи са 4 пъти по-големи. Целта е да се използва максимално изградената контактна мрежа в града, която ще бъде обслужвана от значително по-нови тролейбуси. Там, където няма мрежа, транспортът ще бъде обслужван от дизеловите автобуси. По този начин ще бъдат обхванати и жилищните комплекси „Сениче“ и „Дъбника“, което ще доведе до по-малка необходимост от използване на автомобили в града“, се сочи в съобщението.

БСП-Враца скочи срещу плановете за закриване на болницата в града

Декларация против намеренията на здравния министър Кирил Ананиев за преструктуриране/закриване на специализирани отделения и клиники в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВРАЦА:

Излъчват на видеостена вандалите и нарушителите на пътя във Враца

Мостът в Горна Кремена готов до края на април (СНИМКИ)

Питбули разкъсаха домашно куче във Врачанско

Пускат движение по пътя Мездра - Ботевград до средата на февруари (ВИДЕО)

Страх и ужас във Врачанско: Баба напада съседи с железни колове и мотика

Най-голямата болница във Враца: Печалба има, парите са изчезващ вид

Заради заледен път: Автобус с работници падна в канавка във Врачанско

Частично бедствено положение обявиха в община Враца

Взривове за пътен ремонт счупиха керемиди на къщи и стъкла на коли

След похвала от кметове: Фалшификаторите на резултата от изборите Малорад са пуснати от ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com