Враца извика: "Събуди се, България!"

5574
Враца извика: "Събуди се, България!"

Стотици граждани на Враца преминаха в протестно шествие по централните улици на града. Поне 350 приятели, познати, съученици и учители на убития Тодор протестираха и почетоха паметта му.

Интересен факт е, че липсваше полиция. Повечето младежи отказаха да говорят. Тези, които го направиха, заявиха, че искат доживотни присъди за двамата братя, за други това е поредният случай, когато в страната ни стават нелепи убийства, причинени заради нечия жестокост.

Братята от Враца, пребили Тодор, вече са обвинени в предумишлено убийство

Повдигнати са нови обвинения срещу двамата братя, пребили Тодор от Враца. 18-годишното момче почина по-късно в болницата. Първоначал...

По време на целия протест се споделяха и други случаи отпреди години, когато млади момчета са убивани по същия начин.

Повечето младежи са отчаяни и разтревожени, че нищо в страната ни не се променя към добро. По време на шествието спонтанно всички скандираха „Смърт за убийците!”, други скандираха „Събудете се, хора, нямате ли деца”, като въпросите им бяха към гражданите, които си бяха вкъщи и наблюдаваха шествието от прозорците си.

На мястото на инцидента стотици се събраха и почетоха с едноминутно мълчание паметта на убития Тодор. На самото място провокирани от трагичния инцидент много хора започнаха да коментират ситуацията в страната, липсата на закони, действията на премиера, на вътрешния министър и на главния прокурор, като изразяваха ясно неодобрение към политиката, която се води.

Повечето от хората крещяха, че в страната липсва правосъдие за обикновените хора, че всеки прави каквото си иска, а богатите плащат за удобно правосъдие. Всички скандираха: „Събуди се, България!”.

Цветя и свещи поставиха в столицата и пред Съдебната палата група млади хора, дошли на протеста заради убийството на 18-годишния Тодор.

Цацаров прати прокурори от ВКП във Враца заради убийството на Тодор

Прокурори от ВКП заминават на проверки във Враца и Бяла Слатина. Това разпореди главният прокурор Сотир Цацаров, който свика спешна опе...

Те не искаха да говорят и да се афишират. Споделиха единствено, че са състуденти на брата на Тодор – Ивайло и са дошли, за да подкрепят неговото семейство. Поставиха цветята, които носеха на стълбите на Съдебната палата. Сложиха и свещи до няколкото камъка, които вече бяха поставени там.

Преди това около 50 души се събраха пред сградата, която символизира правосъдието. Те свалиха шапки и отдадоха почит. Георги Данов беше от първите, които бяха тук–дошъл с двете си деца.

Той каза, че го прави, защото е потресен от това, което се случи – конкретният пример с убийството на това дете във Враца. Мъжът каза, че се чувства все едно е и на неговото място, защото е изпадал в подобна на неговата ситуация и може би сега се чувства късметлия, че е оживял.

"Това нещо е толкова нелепо, толкова абсурдно, че ние като общество сме длъжни просто да кажем: Стига толкова!" Ангел Павлов бе на протеста и заради Тодор, и заради всички деца, които са загинали по пътищата. Мъжът сподели, че и той е лично засегнат. "За всичко, което се случва, той обвинява „правосъдието, което го няма – правосъдие в кавички”.

Припомняме Ви, че днес бяха повдигнати нови обвинения срещу двамата братя, пребили Тодор от Враца. 18-годишното момче почина по-късно в болницата.

Враца на бунт заради убийството на 18-годишното момче

Враца се дигна на бунт след бруталното убийство заради спор на пътя. Инцидентът потресе не само града, но и България. Стотици хора се ...

Първоначално двамата братя бяха обвинени за причиняване на лека телесна повреда и смърт по непредпазливост, но днес обвинението е изменено в обвинение за умишлено убийство по хулигански подбуди в съучасничество. Това съобщи говорителят на главния прокурор и прокурор от ВКП Румяна Арнаудова, предаде БГНЕС.

Седем прокурори от Върховна касационна прокуратура, изпратени по-рано днес от Сотир Цацаров във Враца, се запознават с делото и към момента ситуацията е коренно различна, като според Арнаудова е възможно обвинението отново да претърпи промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com