Берлускони отново се готви за премиер

5027
Берлускони отново се готви за премиер

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони може отново да се бори за премиерския пост, предаде Би Би Си. Той подаде оставка през 2011 г. поради икономическите проблеми на Италия, а през октомври срещу него бяха повдигнати обвинения в укриване на данъци, предаде БГНЕС.

Въпреки това генералният секретар на партията "Свободен народ" Анджелино Алфано беше цитиран от италианските медии, че 76-годишният Берлускони отново може да се включи в политическите битки. Самият екс-премиер в сряда коментира по същия повод, че бил затрупан от призиви да се върне в политиката.

Депутатите от "Свободен народ" напуснаха в четвъртък парламента по време на гласуване на вот на доверие за кабинета. Според наблюдатели тази стъпка е опит за дистанциране на партията от политиката, водена от премиера Марио Монти заради предстоящите идната година избори. Те вероятно ще се проведат през март.

"Италия днес е на ръба на пропастта и аз не мога да го позволя", каза Берлускони. Според него положението на страната в момента е "много по-лошо, отколкото когато напуснах кабинета миналата година".

В "Свободен народ" ще бъдат проведени вътрешни избори за това кой ще води партията за парламентарния вот през пролетта. Най-вероятно това ще бъде Берлускони. В отговор на това сегашният министър на развитието Корадо Пасера коментира, че завръщането на Берлускони не би било добро за имиджа на Италия в чужбина.

И през юли имаше спекулации за амбициите на Берлускони да не изоставя политиката.

Редактор: Десислава Ушатова

Берлускони не изключва участието си в изборите през 2013-та

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони не изключва възможността да участва в парламентарните избори през следващата година. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com