Египетските власти арестуваха френски щъркел-шпионин

8696
Египетските власти арестуваха френски щъркел-шпионин

Властите в египетската провинция Кена заловиха птица, която бе заподозряна в шпионаж в полза на Франция, съобщава вестник „Индипендънт”.

Един от местните жители заподозрял пернатото животно, след като видял прикрепеното към крака му електронно устройство. Съвестният гражданин уведомил местните власти, които организираха хайка за залавянето на птицата.

Съдят Морси за подбудителство за убийство

Отстраненият от власт от армията на 3 юли президент на Египет Мохамед Морси ще бъде съден по обвинения в подстрекаване към убийство,...

Обаче впоследствие се изясни, че това е устройство за следене, което е поставено от френски зоолози, изучаващи предвижването на прелетните птици. В допълнение на това египетските чиновници първоначално сметнали, че птицата е лебед, докато впоследствие стана ясно, че всъщност е щъркел.

Това не е единственият случай на мнителност по отношение на животните в Египет. По-рано тази година охранител съобщил в полицията, че е заловил гълъб, пренасящ микрофилм. През 2010 г. пък египетските власти заявиха, че акулите, които нападат туристите в Червено море, са всъщност израелски агенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com