ЕС губи ежедневно по 1 млрд. евро от внос на енергийни ресурси

4018
ЕС губи ежедневно по 1 млрд. евро от внос на енергийни ресурси

Европейският съюз ежедневно губи по 1 млрд. евро, защото е принуден да внася природен газ, нефт и други суровини отвън. Това заяви при откриването на дискусионен форум на тема енергийна ефективност Виолета Станичич - ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Според представители на зелените партии в Европа до 2050 г. Старият континент може да премине на 100 процента енергия от възобновяеми източници.

Чехия и Великобритания сами срещу фискалния пакт

Европейските лидери се споразумяха за договор за затягане на бюджетната дисциплина, т.нар. „фискален съюз”. Чехия и Великоб...

През 2020 г. този дял трябва да е 35 процента, а към 2030 г. според европейски експерти, привърженици на "зелената идея", този процент би могъл да достигне до 60-65 процента, посочи Станичич.

Тя цитира проучване, поръчано от ЕС, за енергийната ефективност като приоритет за европейците и според него страната ни се нарежда на едно от последните места по важност на този приоритет за населението /средно 16 процента от европейците посочват това като основен държавен приоритет, докато у нас това е основен приоритет едва за 10 процента от хората/. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com