ЕС иска писмени гаранции от Гърция за реформите

3976
ЕС иска писмени гаранции от Гърция за реформите

Министрите на финансите от Европейския съюз искат писмени гаранции от Гърция за реализацията на мерките за бюджетни икономии и структурните реформи преди отпускането на поредния транш от помощта на ЕС и Международния валутен фонд (МВФ), съобщи ИТАР-ТАСС.

"Необходими са ни ясни ангажименти от страна на всички политически сили в Гърция, за да има ясна подкрепа за новата програма. Това е необходимо предварително условие за успеха на новата програма за Гърция", заяви европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Оли Рен след вчерашното заседание на ЕКОФИН - Съвета на министрите на икономиката и финансите от ЕС в Брюксел.

Шефката на МВФ: Фалит на Гърция не е мислим

Генералният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви, че фалит на Гърция не е мислим. Тя каза това в обстановка на п...

Подобни гаранции трябва да осигурят изпълнението на планираните мерки независимо от това кой ще бъде следващият победител на изборите в Гърция.

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле също изтъкна, че всички гръцки партии трябва да се съгласят с мерките и новата програма, независимо от резултата на парламентарните избори тази година.

Шойбле посочи, че обсъжданото в момента "подстригване на дълга" е още далеч от крайната цел за намаляване на гръцкия дълг до 120 процента от БВП до 2020 година. "Докато няма приемливо равнище, няма да има нова програма за помощ на Гърция", каза той. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com