Германия: НАТО да прави ПРО заедно с Русия

5328
Германия: НАТО да прави ПРО заедно с Русия

Германският военен министър Томас де Мезиер се обяви за създаване на противоракетна отбрана (ПРО) в Европа заедно с Русия, предаде БГНЕС.

"Работата по създаването на единна ПРО в Европа е достигнала определен етап. Отбранителният щит може да бъде създаван заедно с Русия", заяви той в словото си при откриването на 48-та Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността, събрала около 350 представители от близо 60 страни , включително президенти и премиери.

На срещата на върха на НАТО в края на май в Чикаго може да бъде даден сигнал за подписването на конкретно споразумение с Русия по този въпрос, съобщи министърът, цитиран от ИТАР-ТАСС. От Русия "не идва заплаха", "блоковата конфронтация отиде в миналото", подчерта още Де Мезиер.

Една от основните теми на форума е евроатлантическата сигурност в светлината на разполагането на ПРО в Европа и отношенията на НАТО и САЩ с Русия. Очаква се днес да бъдат представено компромисно решение за ПРО, подготвено от експерти от т. нар. Евроатлантическа инициатива за сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com