Гърция спря плащането на пенсии на покойници

6099
Гърция спря плащането на пенсии на покойници

Най-големият пенсионен фонд в Гърция преустанови изплащането на пенсии на 63 500 покойни граждани, предаде агенция ДПА, цитирайки гръцко издание, което разкрива размерите на злоупотребите в затъналата в дългова криза държава.

В. "Катимерини" съобщава, че изплащаните на покойници средства често са били вземани от техни роднини или са се натрупвали в банкови сметки.

Гръцки министър: Ако искате да сме като България, просто трябва да фалираме!

За гърците, чиито данъци се увеличиха, заплатите се намалиха, а перспективите не са никак добри, новините за последните искания на евро...

Гръцките власти поискаха миналата година всички пенсионери в страната да се явят лично в офисите, за да докажат, че все още са живи. Гърция се надява да спести 450 милиона евро (591 милиона долара) на година от намаляването на плащанията на пенсионните фондове.

Директорът на държавния фонд за пенсионно осигуряване ИКА Ровертос Спиропулос заяви през октомври, че през последните десет години държавата е изплатила около 8 милиарда евро на вече покойни граждани.

Проучване на правителството показа, че има около 9000 регистрирани пенсионери на възраст над 100 години. Според извършеното през 2001 г. преброяване в страната има по-малко от 1700 души на възраст над 100 години. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com