Жертвите в Египет минаха 500

9271
Жертвите в Египет минаха 500

По последни данни 525 души са загинали в Египет при вчерашните размирици, съобщава BBC. На мирен протест в подкрепа на сваления президент Мохамед Морси полиция и военни убиха 202 от протестиращите. Повечето от останалите жертви също са цивилни, но има и 43-а загинали полицаи. Според представителите на „Мюсюлманското братство” пък жертвите са над 2 000.

"87 души са били убити в Гиза и в останалата част на страната", заяви представителят на здравното министерство в Египет Халед ал-Хатиб. Гиза е квартал на Кайро, където полицията разруши друг лагер на ислямистите вчера. Най-кърваво са се развили събитията именно в египетската столица, но размирици е имало в цялата страна.  

Близо 300 загинали при насилието в Египет

При разпръсването на демонстрациите на привърженици на сваления президент Мохамед Морси в Кайро вчера, както и насилието в цялата стран...

Първоначално данните бяха за над 300 загинали, но постепенно броят се покачва. Властите в Египет обявиха извънредно положение, а целият свят осъди насилието в страната. Турският премиер Реджеп Таийп Ердоган описа случилото се като „много сериозно клане”.

Последното жестоко потушаване на протестите вече започна да оказва влияние и върху бизнеса в Египет. Шведският гигант за домакински уреди „Електролукс” обяви, че временно ще затвори заводите си в страната. За компанията в Египет работят 6 700 души.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com