Камерън не изключва излизането на Великобритания от ЕС

7349
Камерън не изключва излизането на Великобритания от ЕС

Въпреки че не е привърженик на излизането на страната от Европейския съюз, британският премиер Дейвид Камерън не изключва тази възможност, стана ясно от негово изявление пред депутатите в парламента на Обединеното кралство.

Това стана при отговор на питане “Представя ли си Лондон извън Европейския съюз”. Буквалните думи на премиера бяха, че в отношенията с Брюксел не трябва да се изключват никакви варианти. Той е убеден, че съдбата на страната му е изцяло в ръцете на правителството и то ще взима решения, съобразявайки се с интересите й.

Британските милионери емигрират заради лошото време

Все повече британски милионери се замислят да се преместят в друга държава, но не заради данъците, а заради лошото време във Великобрит...

Веднага след това обаче Камерън побърза да подчертае, че Великобритания е длъжна да остане в състава на ЕС, да бъде част от Общия пазар на Европа и да увеличава своето влияние в света.

„Ние управляваме собствената си съдба. Ние можем да направим нашите собствени избори. Вярвам, че изборът, който трябва да направим, е да останем в ЕС, да бъдем членове на единния пазар, да увеличим максимално влиянието си в Европа. Но там, където сме недоволни от тези взаимоотношения, ние не трябва да се страхуваме да се изправим и го кажем”, подчерта министър-председателят.

Както е известно, в Обединеното кралство ще се проведат два референдума за отношенията на страната с Брюксел. Първият е насрочен за пролетта на 2015 година и ще иска одобрение за сключването на няколко договора с Европейския съюз, променящи досегашните условия за членство.

Вероятно ще има и допитване с директен въпрос да остане ли страната в състава на съюза или да напусне.

Рекорден брой работещи британци

Правителството на Великобритания има повод за предколедно спокойствие на фронта с трудовата заетост, след като броят на работещите дост...

Редактор: Десислава Ушатова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com