Мит Ромни спечели в Айова с 8 гласа пред Рик Санторум

4623
Мит Ромни спечели в Айова с 8 гласа пред Рик Санторум
Започна вътрешнопартийното гласуване за президентската кандидатура на Републиканската партия в САЩ

Бившият губернатор на американския щат Масачузетс Мит Ромни спечели гласуването в щата Айова за президентската кандидатура на Републиканската партия само с осем гласа преднина пред бившия сенатор Рик Санторум, предаде Ройтерс, като се позова на партиен представител.

Нищожната преднина на Ромни от осем гласа дойде при гласували общо 122 255 избиратели, каза председателят на Републиканската партия в Айова Мат Строун.

Ромни спечели 25 процента от гласовете в първата надпревара в борбата във всеки щат за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент, който ще се състезава с Барак Обама на 6 ноември.

Кой ще се изправи срещу Обама?

Избирателите от Републиканската партия в американския щат Айова решават кой предпочитат да се изправи срещу демократа Барак Обама на пр...

Претендентите за кандидатурата на Републиканската партия сега заминават за Ню Хемпшир, където проучванията сочат солидна преднина за Ромни.

„Целта ми ще бъде Америка отново да има работа. Ще превърна Америка отново в най-привлекателното място в света за създаването на нови работни места, за новаторите и инвеститорите”, каза Ромни.

Той посочи, че САЩ най-накрая трябва да се възползват от енергийните ресурси, с които разполагат.

Кампанията на Санторум започна бавно, но само за месец популярността му значително се увеличи. Той използва пресконференцията след изборите в Айова, за да представи своя данъчен кодекс и да обвини администрацията на президента Барак Обама в неспособност да създаде нови работни места.

Преди изборите Санторум обяви, че в случай на победа на президентските избори през ноември, ще предприеме атака срещу иранските ядрени съоръжения.

САЩ подкрепят помирението между афганистанското правителство и талибаните

САЩ ще подкрепят водените от Афганистан усилия за прекратяване на войната с талибаните чрез преговори, включително възможното откриване...

След лошото си представяне в Айова губернаторът на Тексас Рик Пери заяви, че ще се прибера у дома, за да обмисли отново кандидатурата си за президентския пост.

„След решението на избирателите тази вечер в Айова, реших да се завърна в Тексас, да преценя резултатите от изборите, да преценя дали това е стъпка напред за мен в тази надпревара”, заяви Пери пред поддръжници, след като едва събира около 10% подкрепа във вътрешнопартийните избори в Айова. Това остана зад бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич, който получи около 13% от гласовете. Междувременно конгресменът от Минесота Мишел Бахман обяви, че няма да се отказва от надпреварата, въпреки, че спечели едва около 5% от гласовете.

Сенаторът от Аризона и кандидат за президент на изборите през 2008 година Джон Маккейн обяви, че ще подкрепи бившия губернатор на Масачузетс Мит Ромни на предстоящите избори за държавен глава през 2012 година. Днес Маккейн е заминал за Ню Хемпшир, за да агитира в подкрепа на Ромни.

Вътрешнопартийните избори на републиканците в Ню Хемпшир ще се проведат на 10 януари.

Изборите за президент на САЩ ще се състоят на 6 ноември 2012 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com