Орбан предупреди ЕС да не атакува унгарската конституция

3526
Орбан предупреди ЕС да не атакува унгарската конституция

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди Европейския съюз да не атакува новата конституция на страната му, предаде ДПА. Агенцията отбелязва, че коментарите на Орбан пред журналистите са били значително по-агресивни от онова, което той каза пред Европейския парламент минути по-рано.

"Ако решим да оценяваме унгарската конституция според европейските ценности, може да предизвикаме лавинообразен ефект. Къде ще спрем? Ще последват и други страни... Поема се по опасен път. Не бива да се действа с идеологически мотиви. Това няма да укрепи ЕС", каза Орбан.

ЕК започна ускорена процедура за нарушения срещу Унгария

Европейската комисия предприе правни мерки срещу Унгария заради новото законодателство, което влезе в сила в началото на годината съгла...

Унгарският премиер посочи, че според него срещу страната му е подета политическа офанзива, но той не бил учуден, тъй като това било нещо обичайно в политиката.

В цяла Европа проявяват голям интерес към нашата конституция, което ни кара да се гордеем, отбеляза саркастично Орбан. Днес е фантастичен и важен ден за унгарската конституция, тъй като имаше опасност въпросът да потъне в тресавището на пълното безразличие. Това обаче не стана, добави той.

Виктор Орбан бе подложен на непрекъснати атаки по време на дебат в Европейския парламент, който продължи два часа по-дълго от планираното. Диспутът бе фокусиран върху новата конституция на страната, която бе приета през миналия април и влезе в сила в началото на тази година. След дебата Орбан заяви, че спорните въпроси може бързо да бъдат решени, пише вестник "Айриш таймс".

Унгарският премиер увери, че подкрепя опозицията в политиката, тъй като 15 от последните 20 години е бил в опозиция.

Орбан започва да отстъпва пред Брюксел

Унгарският премиер Виктор Орбан днес прояви голяма отстъпчивост пред Брюксел, който му даде един месец, за да промени закони, осигурява...

Във вторник Европейската комисия стартира наказателни процедури срещу Унгария заради законови промени, които застрашават независимостта на Централната банка на страната и на съдебната система.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com