Панета "за" въоръжаването на сирийските бунтовници

7022
Панета "за" въоръжаването на сирийските бунтовници

Отиващият си министър на отбраната на САЩ Леон Панета заяви, че подкрепя идеята за въоръжаване и обучение на сирийските бунтовници, съобщи Би Би Си.

Панета е първият американски политик, който от толкова високо ниво казва подобно нещо публично.

Ердоган обвини Израел за Сирия

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обвини Израел в неделя в "държавен тероризъм". Турция се включи в осъждането на въздушно напад...

Той заяви, че миналото лято е подкрепил плана за въоръжаване за бунтовниците, разработен от тогавашния държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън и главата на ЦРУ Дейвид Петреъс.

Президентът Барак Обама обаче отхвърли плана, тъй като не пожела да се намесва пряко в сирийския конфликт в навечерието на предизборната кампания.

Панета също така защити днес Пентагона в трагичния случай с атаката през септември срещу консулството на страната в Бенгази, подчертавайки, че армията не е служба за Бърза помощ, която може да бъде повикана на телефон 911.

"Въоръжените сили на САЩ не са и, откровено казано, не трябва да бъдат на разположение с повикване на телефон 911 и да пристигнат за минути при непредвидени обстоятелства на дадено място в света", подчерта министърът при изслушване пред сенатска комисия заради атентата на 11 септември 2012 г. в Бенгази, където загинаха посланикът на САЩ Крис Стивън и трима американски агенти. "Американската армия няма нито ресурсите, нито отговорността да поддържа пожарникарска казарма близо до всяко представителство на САЩ по света", добави Леон Панета.

Израел се намеси в сирийския конфликт

В нощта срещу четвъртък военновъздушните сили на Израел нанесоха удар на територията на Сирия. Източници от ръководството на еврейскат...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com