По 1000 британци на ден бягат от страната си

9856
По 1000 британци на ден бягат от страната си

Последните статистически данни, публикувани във Великобритания, показват, че 1000 поданици на Нейно величество Елизабет II напускат страната си всеки ден.

Според фондация Shelter между 2001 и 2011 година всеки ден 986 души са поемали към други държави, като болшинството от тях са били на възраст от 25 до 44 години.

Румънският посланик в Лондон: Бавна ви е икономиката, няма да идваме

Румънският посланик във Великобритания осмя съобщенията за негативна рекламна кампания на Обединеното кралство, която има за цел да раз...

Причините са чисто икономически – растящата безработица, рецесията и високите цени на издръжка на хората ги карат да продават скъпо имотите си и да търсят страни, където да живеят по-добре и по-евтино.

Най-често британците се насочват към Франция и Испания, където в купуването на жилища продължават да са номер едно сред чуждестранните инвеститори, предаде БЛИЦ.

Според Shelter друга важна причина за имигрирането на поданиците на кралицата е ситуацията на пазара за имоти на Острова, където цените така скочиха през последните пет години, че доста от средната класа и по-низшите слоеве вече не могат да мечтаят за собствен дом. Докато във Франция и Испания на много по-ниски цени и при много по-добър климат, те си осигуряват собствено жилище и сносен живот.

Редактор: Десислава Ушатова

”КайКомпас”: Румънци и българи отговарят на британските опасения

Всички британски таблоиди се заеха да всяват паника – хиляди румънци и българи (джебчии! измамници! апаши!) ще наводнят Великобри...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com