САЩ са готови за преговори на четири очи с Иран

3741
САЩ са готови за преговори на четири очи с Иран

САЩ са готови да обсъдят възможността за провеждането на директни преговори с Иран, но в момента по този въпрос няма никакви споразумения. Това заяви говорителят на Белия дом Джей Карни, като по този начин за пореден път опроверга наскоро разпространена информация на вестник “Ню Йорк таймс”, предаде БЛИЦ.

“Отворени сме към обсъждане на възможността за двустранни преговори, но нямаме нищо планирано и нямаме никакви споразумения за това с иранците”, каза Карни. “Няма нищо планирано. Няма никакви споразумения”, още веднъж подчерта говорителят на Белия дом.

ООН: Иран продължава с екзекуциите

В специалният доклад на ООН за човешките права в Иран се посочва, че в тази страна продължават да се изпълняват екзекуции на стотици ...

В понеделник по време на третия телевизионен дебат между кандидат-президентите в САЩ действащият държавен глава Барак Обама подчерта, че информацията на изданието “не отговаря на действителността”.

В своя публикация от неделя “Ню Йорк таймс” твърди, че Вашингтон и Техеран са се споразумели за началото на двустранни преговори по иранската ядрена програма. Изданието пише, че това “може да е последният опит по дипломатически път да се избегне военният удар по Иран”. Белият дом веднага опроверга твърденията.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com