Сирия категорично отрича, че е използвала химическо оръжие

9087
Сирия категорично отрича, че е използвала химическо оръжие

Сирия категорично отрича обвиненията, че е използвала химическо оръжие срещу цивилни граждани, заяви сирийският външен министър Уалид Муалем. На специална пресконференция Муалем отхвърли обвиненията на американския държавен секретар Джон Кери, че режимът на Башар Асад е отговорен за атаката и заяви, че правителството не възпрепятства работата на инспекторите от ООН. Сирийският първи дипломат призова света да представи доказателства, че Дамаск разполага с химически оръжия.

Сирийските власти са отложили за утре посещението на инспекторите на ООН в предградието на Дамаск, където се предполага, че е извършено химическо нападение. Муалем заяви, че отлагането се налага заради разногласия с бунтовниците, контролиращи предградието, по условията за сигурност. При инспекцията вчера конвоят на ООН попадна под обстрел, за който режимът обвини опозицията.

Уалид Муалем каза още, че Дамаск продължава военната кампания срещу опозицията въпреки заплахите от въздушни удари на западни сили. Той посочи, че евентуални военни удари на САЩ срещу Сирия обсулжват интересите на терористични групировки, свързани с Ал-Кайда и Израел. Идеята, че удари на чуждестранните сили ще постигнат баланс на силите във войната между силите на Башар Асад и бунтовниците е "заблуда" и е непостижима, подчерта Муалем.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com