Сложни преговори за бюджета на ЕС

4117
Сложни преговори за бюджета на ЕС

Напрегнати преговори без почивка в Брюксел за бюджета на Европейския съюз до 2020 година. Срещата на лидерите започна снощи и продължава и в този момент, досега няма информация за постигнат напредък, съобщи агенция КРОСС.

Усилено се водят преговори между председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и някои от лидерите.

Европейските комисия и парламент предлагат бюджет малко над един трилион евро. Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой предложи съкращения, а това искане беше подкрепено от Великобритания, Германия, Швеция и Холандия. Те смятат, че щом самите те могат да правят икономии, това могат да направят и другите държави. Някои от останалите страни също искат съкращения, но искат и запазване на някои от сумите в проекта.

За да има напредък обаче е необходимо пълно съгласие. Преди началото на преговорите председателят на Европейския парламент Мартин Шулц обяви, че е немислимо парламентът да подкрепи съкращаване на пари в области, от които хората имат най-голяма нужда.

Началният час на срещата на лидерите беше отлаган на два пъти, тя продължи през цялата нощ. Президентът на Литва Далия Грибаускайте каза в кулоарите, че никога не си е представяла, че на тази среща ще й бъде необходима четка за зъби.

Повечето от журналистите, отразяващи срещата, са в пресцентъра от почти 24 часа. Някои се опитват да поспят, други смятат, че времето минава по-бързо в бара.

 

За Хизбула се разбрало след средата на януари

Приемете го, че след средата на януари. Тогава, когато имахме данни, които да могат да изведат подобно твърдение. Това каза вътрешният ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com