Техеран "никога няма да спре" да обогатява уран

4826
Техеран "никога няма да спре" да обогатява уран

Иран „никога няма да спре” своето оспорвано обогатяване на уран, заяви представителят на ислямската република днес пред Международната агенция за атомна енергия, по време на срещата на Движението на необвързаните страни в Техеран.

„Нашите дейности по обогатяване на уран няма никога да бъдат преустановени и ние сме оправдани за тях. Ние ще продължим да ги извършваме под наблюдението на МААЕ”, заяви Али Асгар Солтаниех, цитиран от АФП.

Иран може да допусне чуждестранни дипломати до Парчин

Иран трябва да позволи на дипломатите в Техеран на срещата на развиващите се държави да посетят военната база, в която се смята, че се ...

„Ние няма да се откажем от нашето неотменно право да обогатяваме уран”, допълва иранският дипломат, потвърждавайки позицията на Техеран по този въпрос.

Преди дни дипломатически източници съобщиха, че ирански инженери тайно инсталират допълнителни центрофуги за обогатяване на уран в подземния ядрен център Фордо.

„Смятаме, че иранците продължават да инсталират нови центрофуги”, посочи дипломат, пожелал анонимност. Според съобщенията поставянето на нови центрофуги вероятно сочи, че Техеран смята да ускори работата върху своята ядрена програма.

Западните страни се опасяват, че Иран се стреми към разработването на ядрено оръжие. В същото време в Техеран твърдят, че осъществяваната ядрена програма е изключително с мирни цели.

Ирански вирус порази добива на петрол в Саудитска Арабия

Преди два дни националната петролна компания на Саудитска Арабия Aramco съобщи, че в резултат на хакерска атака, извършена с помощта н...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com