Украйна няма да въвежда митнически рестрикции за Русия

4977
Украйна няма да въвежда митнически рестрикции за Русия

Засега Украйна няма да предприема реципрочни мерки на поведението на Русия по отношение на търговския обмен между двете страни. Това заяви украинският министър на икономическото развитие и търговията Игор Прасалов.

„Не планираме ограничаване на руските товари в Украйна, правителството иска да разбере защо са възникнали проблеми с украинските стоки на украинска митница. За момента не стои въпроса за други действия от наша страна”, заяви Прасалов.

Русия започна търговска война с Украйна

Украйна изпитва затруднения с износа за Русия, призна премиерът на страната Микола Азаров, след като Киев и Москва не се разбраха за ...

Днес в Москва се състояха преговори между Русия и Украйна за проблемите с които са се сблъскали украинските превозвачи на руските митници. Страните постигнаха взаимно разбирателство и се споразумяха подобни конфликти да не се допускат в бъдеще.

Федерацията на украинските работодатели (ФУР) вече обвини Русия, че на практика блокира вноса на украински стоки на руска територия. Причината е проста – Киев изнерви Москва с амбициите си да влезе в Европейския съюз, поради което отказа да стане член на митническия съюз, в който който Русия има водеща роля.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com