Юлия Тимошенко се влошава

9358
Юлия Тимошенко се влошава

Здравето на бившия украински премиер Юлия Тимошенко се е влошило рязко. Това заяви пред журналисти адвокатът й Сергей Власенко, цитиран от ИТАР-ТАСС и агенция КРОСС.

"В продължение на две минути тя не ме разпознаваше и не реагираше", разказа Власенко, като посочи, че веднага е извикал главния лекар.

ОССЕ: Демократична Украйна направи крачка назад

Наблюдателите на ОССЕ в Украйна съобщиха, че демокрацията в страната се е върнала крачка назад след парламентарните избори, на които ...

"Ситуацията е критична и въпреки че не съм лекар, мога да го заявя", изтъкна адвокатът.

Тимошенко, която се намира в затвора от август 2011 година, беше осъдена два месеца по-късно на седем години затвор заради злоупотреба с власт. Тя е съдена и за данъчна измама и е свидетел по дело за убийство от 1986 година.

Междувременно главната прокуратура на Украйна съобщи, че е приключила разследването на наказателното дело за нашумялото убийство на известния бизнесмен и депутат Евгений Шчербан през 1996 година.

Следствието е установило, че престъплението е поръчано от бившите министър-председатели на страната Юлия Тимошенко и Павел Лазаренко. Това заяви главният прокурор Виктор Пшонка, предаде БГНЕС.

Тимошенко е обвинена по член 93 /убийство/ от Наказателния кодекс на Украйна. "По този член максималното наказание е доживотен затвор", каза Пшонка.

Двамата бивши премиери са заплатила големи суми за покушението.

"Следствието е установило, че първоначално Лазаренко е платил на престъпната група 500 хиляди долара. След това Тимошенко е превела 2,3 милиона долара за убийството на Шчербан", уточни главният прокурор.

Тимошенко: До съда ще трябва да ме водят насила

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко обяви гражданско неподчинение и заяви, че няма повече да комуникира с прокурори и следовате...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com