Станислав Тодоров: Съдиите редовно бутат Бразилия и Испания

19850
Станислав Тодоров: Съдиите редовно бутат Бразилия и Испания
Снимка: БГНЕС

Пет са отборите, които редовно получават съдийска подкрепа на световните първенства по футбол, твърди международният ни рефер Станислав Тодоров.

Става въпрос за Бразилия, Аржентина, Испания, Италия и Германия. На световното най-вероятно те отново ще бъдат фаворизирани според топарбитъра ни.

57 000 военни помагат на полицията за сигурността

Сигурността по време на световното първенство в Бразилия ще бъде грижа не само на полицията, но и на десетки хиляди военнослужещи, соча...

"По принцип на такъв голям форум всеки съдия внимава повече да не допуска грешки - твърди Тодоров от своите наблюдения. - Но си има начин, без да се нарушават правилата, да се дава едно "леко рамо" на някой, особено ако на този отбор се гледа малко по-иначе. Така че споменатите вече пет отбора отново ще бъдат обичайните заподозрени за получаване на "аванти".

Що се отнася до неминуемите гафове на чернодрешковците, родният им колега е сигурен, че на световно или континентално първенство те не са умишлени.

"И съдиите са хора, и те грешат. Със сигурност ще видим спорни ситуации, има ли нарушение, няма ли, къде е била топката и тъй нататък. Нека видим световните съдии, пък после да направим паралел нашего брата как се представя в България", казва още Тодоров.

Тиаго Силва: Можем да останем в историята

Защитникът на Бразилия Тиаго Силва прекрасно съзнава, че пред него и съотборниците му се открива шанс да останата в историята, ако спеч...

Някои изменения в подхода на реферите, които са заложени в правилника за мондиала, също са предпоставка за гафове. Най-фрапиращите са, че в топката "Бразука" ще бъде вграден чип, който да казва има ли гол, както и чертането със спрей на линията за стената при фаул.

"В Южна Америка тези неща се използват от няколко сезона, така че това не са някакви новости. За европейските арбитри и колегите им от Азия и Африка това е новост, но те са цял месец на обучение в Бразилия, така че не би трябвало да се стига до гафове. Що се отнася до топката с чип, статистиката показва, че европейският начин със съдии зад вратите е по-ефективен, отколкото електрониката и трима рефери на терена", категоричен е Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com