Пенев: С тима от 1994-а и сега щяхме да сме на финал

22531
Пенев: С тима от 1994-а и сега щяхме да сме на финал
Снимка: Getty Images / Guliver

"С отбора отпреди 20 години и днес можехме да сме на финал на световното първенство." Експертното признание пред "България Днес" направи самият Димитър Пенев, който бе архитектът на "Американското лято".

Снощи в столицата "Пеневата чета" се събра да отпразнува достигането до полуфинал на мондиала в САЩ през 1994 година, когато отборът ни поднесе сензацията, отстранявайки тогавашния шампион Германия и взе бронзови медали.

Оливер Бирхов: Льов трябва да остане селекционер на Германия

Мениджърът на германския национален отбор Оливер Бирхоф ще изкара до край своя договор, който е до 2016-а година, и иска същото да напр...

"Нещата са много различни тогава и сега, но с онзи отбор и сега бихме се класирали за финала. Тогава също имахме сили да го направим, но имаше и едни други фактори, съдия... Важното е, че зарадвахме хората, сега да имаме какво да празнуваме", заяви Стратега от Мировяне.

По повод новата загуба на Бразилия, този път в спор за бронза срещу Холандия (0:3), Пената заяви: "Бразилците си имат ръководство, то да си прави анализите, но да ви кажа, не бяха на нивото, което се очакваше да постигнат. Аз само мога да констатирам, коментари няма какво да правя."

На въпрос дали отборите не губят мотивация в този малък финал и дали "лъвовете" преди 20 години също не са загубили желанието си за изява, Стратега бе кратък: "Мотивация винаги трябва да има. Щом си излязъл да играеш, ще играеш, къде ще ходиш. Ако не щеш, не ти е мястото в отбора, отиваш си вкъщи."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com