Бекенбауер: Германия вече е шампион на сърцата ни

17230
Бекенбауер: Германия вече е шампион на сърцата ни
Снимка: Getty Images/Guliver

Германската легенда Франц Бекенбауер коментира представянето на тима срещу Бразилия и очакванията си за финала пред испанския в. "Ас".

Досега много малко хора ме питаха кой смятам, че ще спечели световната титла - Аржентина или Германия. Всички искат да знаят само едно нещо. Как е възможно да победиш Бразилия със 7:1 на собствения им мондиал? Как успя немският отбор да сътвори това чудо? Невероятното 1:7 остави огромна сянка върху Бразилия. Животът и радостта бяха парализирани, няма друга тема на разговор. И ще е необходимо известно време докато бразилците излязат от този шок.
Вече бях казал преди 1/2-финала, че Неймар и наказаният Тиаго Силва ще бъдат трудни за заместване играчи. Бях почти сигурен, че бразилците ще имат затруднение, защото в предишните пет мача не успяха да убедят наистина с играта си. Още в откриващия мач срещу Хърватия имаха проблеми. Мисля, че много добрите поотделно бразилски играчи бяха смазани от ролята на фаворити. Отборът не играеше като в най-добрите си времена.

Фен в Бангладеш подкрепя Бундестима с 3,5-километрово знаме

Един от най-върлите почитатели на германският национален отбор не живее на територията на федералната република, а в далечна Азия, Банг...

Забеляза се някакъв страх в бразилците още при пеенето на химна. Те крещяха необуздано и с прекомерна сила, като че ли сами трябваше да си вдъхват мъжество и кураж. Смятам, че бяха под твърде голямо напрежение. Напрежението на домакина и на 200 милиона души, искащи световната титла.
Бразилците играха страхливо, увереността им сякаш се изпари и изглеждаха с огромен респект към противниците. Получаваха гол след гол дори и с числено превъзходство в защита. Особено през първата част се видя ясно, че са на километри от своите съперници. Германците водиха комфортно топката по целия терен.
Цялата система на Бразилия просто не проработи, и имайки предвид също така, че Германия изигра един изключителен мач. Отборът беше физически силен и добре разпределен по терена. Всички се движеха и винаги имаше играч на разположение на своите съотборници. Германия не разполага с Неймар или Меси, но отборът на Йоги Льов играе като отбор, с един блок от шестима играчи от Байерн Мюнхен и с един отличен вратар, който е номер едно в света.

Въпреки това няма гаранция, че Германия ще повтори този спектакъл и на финала срещу Аржентина. Но респектът на другите към този отбор е станал още по-голям след това 1:7. Германия може да се чувства домакин в неделя на „Маракана” в Рио де Жанейро. Не само защото аржентинците са по-малко обичани от своите бразилски съседи, но и заради жестовете на германските играчи след 1/2-финала. Бразилия няма да забрави как утешаваха сломените си опоненти. Това бяха страхотни спортни жестове, които са дори много по-важни от един голям футболен мач. Бяха жестове на един много голям отбор.

Но аржентинците могат да бъдат опасни по всички начини. Холандия впечатли с Робен и Ван Перси, но на полуфинала аржентинците успяха да задушат играта на противника и непробиваема защита. Ще бъде голямо предизвикателство за германския отбор да я преодолее. И освен това имат една супер звезда като Меси. Ако не се държи под контрол, той може да реши финала с някоя гениалност.
Аржентинците показаха също така, че могат да си контролират нервите при изпълнението на дузпи, където вратарят Серхио Ромеро се превърна в герой с две спасени.
Страхувам се, че не можем да очакваме много голове на финала. Там германците отново трябва да надминат самите себе си. Но каквото и да стане, те вече са световни шампиони на сърцата ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com