Мариян Христов: Надъхах Клозе за Бразилия, искам да им вкара

16083
Мариян Христов: Надъхах Клозе за Бразилия, искам да им вкара

Бившият футболист Мариян Христов лично е надъхал един от лидерите на германския национален отбор - Мирослав Клозе, преди днешния полуфинален сблъсък с Бразилия. Това разкри самият Мариян пред "България Днес".

Двамата са много добри приятели и поддържат ежедневно контакт дори и по време на световното първенство. Христов е единственият българин, ставал шампион в Бундеслигата. Това се случва преди 16 години с отбора на Кайзерслаутерн.

Зе Роберто: Германия е съвършен отбор

Бившият полузащитник на националния отбор по футбол на Бразилия Зе Роберто говори пред O Globo преди полуфинала от световното първенст...

"Много искам моят приятел Клозе да вкара на бразилците. Надявам се да застане на върха при голмайсторите на световни първенства за всички времена. Той го заслужава, дано успее! Чуваме се всеки ден с него, надъхах го за полуфинала. Дори и сега, по време на мондиала, ми пише след всеки мач на Германия. Той е от тези футболисти, които заслужават да останат в историята, играл е на четири световни първенства и винаги е вкарвал голове", коментира Христов.

Българинът и четири години по-младият от него Клозе се познават от времето, когато играеха заедно в Кайзерслаутерн. За германския клуб Христов има цели 146 мача и 26 гола. Неговият бивш съотборник пък е записал 120 участия, в които се е разписвал 44 пъти. И двамата напускат отбора през 2004 година, но запазват отношенията си до днес.

Прогноза: Бразилия - Германия

Моментът на истината за два от фаворитите дойде. Най-вече за домакина Бразилия, който днес трябва да покаже, че заслужава да стане свет...

"Очаквам Германия да победи. Не съществува такова нещо като финал преди финала, както мнозина определят срещата. Много спекулации се появиха покрай контузията на Неймар. За мен незаменим играч няма. Все пак Бразилия ще излезе с 11 души на терена. Бундестимът доказа, че разполага с отличен състав и заслужено стигна дотук. Неслучайно е на второ място в ранглистата на ФИФА", каза снажният полузащитник, който е отявлен фен на Бундестима. Той гледа всеки мач, облечен с футболна фланелка на Германия, в компанията на съпругата си Диана и децата Мариян-младши и Софи.

"За мен Йоги Льов е добър специалист. Винаги ще има критики към треньорите. Ако спечели титлата, ще бъде герой в страната. Искам да видя Германия на финал, не ме интересува кой ще е противникът. Нека другите да се съобразяват", отсече шампионът на Германия.

Христов засегна и съдийската тема, след като според мнозина бразилците са побутнати на това световно.

Сколари: Неймар ни даде много, сега ние ще играем за него

Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари разкри, че периодът, в който в отбора са били разстроени заради отсъствието на голямата с...

"Не мисля, че реферите грешат с умисъл в полза на Бразилия. Трябва да ги разберем, напрегнато им е пред 60 хиляди домакински фенове. А и футболът се развива в посока на бързина, трудно е за съдиите. Въпреки това аз съм против нововъведенията. Грешките са част от играта, ще се загуби магията на футбола. Как иначе запалянковците ще плюят по рефера след мачовете", пошегува се Мариян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com