Лечков: Аржентина може да създаде проблеми на Германия

21895
Лечков: Аржентина може да създаде проблеми на Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

Шапки долу за Германия! Към този призив се включи и един от най-големите кошмари за бундестима в цялата му история Йордан Лечков. Екзекуторът на немците отпреди 20 години е възхитен от победата със 7:1 над Бразилия в полуфиналната среща, играна в Бело Оризонте.

"България Днес" разговаря с героя от великото американско лято, който вчера отпразнува своя 47-и рожден ден.

В пекарната на Клинсман пуснаха бисквитки "7:1"

В семейната пекарна на Юрген Клинсман в Щутгарт пуснаха нов продукт в асортимента - сладки бисквитки "7:1". Лакомството е във формата н...

"Ясен ми беше резултатът още преди началото на срещата. Естествено, не очаквах чак толкова изразителна победа, но знаех, че германците няма да имат проблеми с домакините. С оглед на показаното дотук бундестимът напълно заслужено отива на финал. Това, което различава немския отбор от останалите, е невероятният колективен дух. Играят много правилно тактически. След като поведоха с 2:0, всичко вече беше ясно", заяви Лечков, чийто летящ плонж още стряска съня на германците.

"Голямо постижение за Клозе, свалям му шапка. Той работи последователно дълги години и сега заслужено е №1. За бразилците изобщо не съм изненадан, те не показаха нищо стойностно на този шампионат. В същото време германският футбол прави огромен възход както на национално, така и на клубно ниво. Смятам, че трудно някой ще ги спре за световната титла. Ако Аржентина продължи, в което се съмнявам, може да им създаде известни проблеми. Най-вече заради Лео Меси. Иначе аз още в началото предрекох европейски финал в Бразилия", бяха думите на Лечков преди изиграването на снощния полуфинал между Холандия и Аржентина.

Той си спомни за великата победа с 2:1 над Германия преди точно 20 години.

"Ето по това немците се различават от нас, българите. Те падат, после се вдигат, побеждават и пак стават номер 1. И аз съм такъв по природа. Респект към немската машина! Политиката им към спорта е изключително правилна. Когато резултатите са налице, може само да вземем пример от тях. Преди 20 години бях сигурен, че ще победим германците. Още когато бяхме в групите, се молех да продължим и да се паднем срещу бундестима. Така и стана, а колегите ми доставиха прекрасен подарък за рождения ден", припомни си Златното теме на българския футбол.

Гочето: Аржентина няма да спре Германия за титлата

Георги Василев-Гочето е бивш треньор на немския Унион (Берлин). Извежда германците до финала за купата на страната през 2001 г. Пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com