Диего Симеоне: Мачът Холандия - Аржентина е финал преди финала

35945
Диего Симеоне: Мачът Холандия - Аржентина е финал преди финала
Снимка: Getty Images/Guliver

През миналия сезон отборът на Атлетико (Мадрид) стана шампион на Испания за първи път от 1996-та година и игра финал в Шампионската лига, който загуби от градския съперник Реал (Мадрид). С основна заслуга за успешния сезон на "дюшекчиите" е аржентинският треньор Диего Симеоне. Специалистът коментира шансовете на страната му да триумфира на Световното в Бразилия.

"Най-лошото нещо, което може да се случи на Бразилия е да срещне Аржентина в неделя. Това е най-лошият сценарий за Селесао, защото на стадиона ще има 40 000 аржентинци в така наречения домакински мач за Бразилия. Това може да им окаже психологическо въздействие" - написа Симеоне в колонката си в Goal.com.

"Да" за футбола и финал Германия - Холандия

Мнозина не се научиха, че за един турнир не се правят глобални заключения по средата му. Мондиал 2014 заприличал на Копа Америка, европ...

Според специалиста най-логично ще е ако домакините победят Германия, а Аржентина надвие Холандия. В евентуален финал между двата отбора, Симеоне е убеден, че с успеха ще се поздравят Лео Меси и компания.

"Бразилия първо трябва да победи Германия, а Аржентина трябва да преодолее Холандия. Тези мачове винаги са много равностойни, но ако Аржентина се класира на финала, ще го спечели. Особено ако играем срещу Бразилия."

Треньорът на Атлетико (Мадрид) коментира и последния мач на Аржентина срещу Белгия.

"Аржентина изглеждаше доста по-балансирана срещу Белгия, игра по-прибрано и това й позволи да се защитава по-добре като отбор. Тимът игра по-интензивно и по-агресивно, в сравнение с мачовете преди това. В нито един момент победата им не беше поставена под съмнение. Имаше само един отбор на терена, който беше сигурен в успеха и това бе Аржентина."

Робен: Аржентина не е само Меси

Полузащитникът на националния отбор по футбол на Холандия Ариен Робен заяви преди мача срещу Аржентина, че южноамериканците имат и друг...


Симеоне смята, че класирането в първите четири отбора в света е било от огромно значение за страната му.

"За Аржентина е толкова важно отново да бъде сред четирите световни сили. Но играчите и треньорското ръководство не могат да бъдат доволни от участие на полуфиналите. Все пак ние отново сме там, където не сме били от 1990 година насам, макар често да сме играли добре."


"Играта на Аржентина може все още да не хваща окото, както са се надявали мнозина, но тимът има онзи късмет, който ти е нужен. Вратарят им е в страхотна форма, отборът притежава важен играч като Меси, който може да ги поведе към финала."

Трима футболисти на Холандия са под въпрос за полуфинала срещу Аржентина

Звездите на холандския национален отбор Ариен Робен и Уесли Снайдер тренираха пълноценно ден преди полуфиналния мач от Световното срещу...

Специалистът засегна и неприятната новина за контузията на един от лидерите на отбора - Анхел Ди Мария.

"Контузията на Ди Мария е удар, защото той може да преодолява съперниковите футболисти. Няма друг играч с неговите характеристики и затова останалите трябва да се потрудят още повече в негово отсъствие. Но от начина по който Аржентина печели мачовете си, смятам, че отборът ще достигне до финала."


Симеоне подходи и с нужното уважение към съперника на Аржентина на 1/2-финала - Холандия.

"Холандия е страхотен противник, който играе на полуфиналите на световно първенство за втори пореден път. Този отбор изповядва директен и бърз футбол. Те също имат големи шансове, защото са водени от намиращия се във форма Ариен Робен."

Бъдещият треньор на Холандия: Готови сме да отстраним Аржентина

Гус Хидинк, който след края на Световното в Бразилия ще застане начело на националния отбор на Холандия смята, че "лалетата" ще бъдат н...


"Луис ван Гаал е страхотен треньор. С решението си да замени Килесен с Крул за дузпите с Коста Рика той показа голяма смелост. Лесно е да кажем "много добре, ван Гаал", но ако нещата се бяха развили по друг начин, всички щяха да го критикуват. Психологията е част от футбола. Треньорската професия е такава, ние трябва да взимаме решения. Поздравявам го, аплодирам смелостта му" - добави Симеоне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com