А къде е Тошко? Борисов го търси да му благодари

78482
А къде е Тошко? Борисов го търси да му благодари
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отново ще е първа политическа сила, показват последните сондажи. Това обаче в никакъв случай не е заслуга нито на Борисов, нито на партията му, а най-вече на нелепостите като тези, изговорени от рупора на Слави - Хаджи Тошко.

В предпоследното и в последното Народно събрание водачът на депутатите от бившата първа политическа сила употреби всичко научено в казармата като лексика и стил на изразяване, за да блесне. Обидни квалификации в залата и в социалните мрежи, репчене, пулене и всякакви шоу елементи намериха място във визията му за това как трябва да звучи един народен представител.

Втора агенция дава победа на Борисов, но праща Слави зад БСП и ДБ

Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална ...

В комбинация с демонстрираното пълно отсъствие на експертност това поведение донесе на ИТН повече щети, отколкото биха нанесли злонамерени ходове на другите политически сили.

Няма как да оставим настрана и тоталното неразбиране за това как функционира политиката, как се преговаря за коалиция и как, по дяволите, се съставя правителство. По всички тези линии видяхме поведение а ла Тошко. Тоест, то едва ли е само лично негова концепция. По-скоро става дума за политическа неграмотност.

Впрочем, на Тошко и хората му доста им отива да бъдат опозиция. Там това хъшлашко поведение удря право в десятката. Критикуването на опонента звучи по един начин, когато си нещо като управляващ, и по съвсем друг, когато си в опозиция. В първия случай се възприема като издевателство над беззащитните не-управляващи, във втория се прощава великодушно. Или поне така сочат реакциите на Суверена, приел попържнята срещу управляващите като нещо в реда на нещата, защото те са си маскари. Виж, опозицията е друго нещо, те са от нашите.

Така че ИТН биха били перфектната опозиция, звучаща в пълен синхрон с въпросния Суверен. Но в следващото Народно събрание май битката ще е точно за това кой да е по-по-най опозиция.

Борисов сигурно е много благодарен на ИТН за това, че го връщат на бял кон. Ще може отново да обясни как "ги е бил всичките". Но ГЕРБ, ставайки отново първа политическа сила, нямат много варианти за действие. След като благодарят на ИТН и лично на Тошко, втората им стъпка най-вероятно би била да върнат мандата, защото никой не иска да прави общи видими резултати с тях. И с този ход стават опозиция и те.

Според "Барометър" Борисов е пръв, Трифонов изостава много

46-ият парламент официално премина в историята и поредните за годината предсрочни избори бяха насрочени за конкретна дата. "Барометър" ...

Тук ще се получи интересното - ГЕРБ и ИТН да бъдат заедно, па макар и в опозиция.

Умишлено или неволно, брътвежите на Тошко постигнаха ефект, съизмерим с този на пеперудата в Теорията на хаоса. Някакви почти безобидни, раздавани наляво и надясно обиди (колкото и да са далеч от размаха на пеперудените крилца) дадоха на Борисов възможност да триумфира отново.

За жалост, двата последни парламента имаха доста кратък живот. Ако бяха продължили малко повече, временното класиране можеше да изглежда и по съвсем друг начин.

Рано беше отнета възможността на пеперудата да предизвика истинско цунами, но то се задава. Тя само още малко трябва да поговори, попише и да помаха за сбогом.

 Автор: Евелина Гечева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Иде Промяната, ама друг път!

Синодът има уникален шанс да спечели доверието ни

Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Тихата смърт на гражданското общество. И неговия отвъден живот

Ако случаят с Нотариуса бъде заметен, това е краят на всички илюзии

Червени линии и "общности": Как да ротираме и шикалкавим успешно

Преговорите за кабинет: Канят ме, мамо, на тежка сватба

След НЕкоалицията ще видим ли и НЕротация?

Странното облекчение при срива на Фейсбук

Интересувам се дълбоко от ротацията и не мога да мигна, докато не стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com