X
 
 

Дойде времето на усилната Facebook политика

4155 24
Дойде времето на усилната Facebook политика
Снимка: БГНЕС
Да се даде възможност на съда да налага нередуцирани наказания по отношение на непълнолетни лица за тежки престъпления. Така депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който има реномето на експерт в сектор "Сигурност", обясни как управляващите смятат да се борят с престъпления като убийството на Андреа в Галиче.

Ако слушате Манев, който повтаря по-образно премиера по темата, сигурно ще одобрите. Разумно е рецидивисти, независимо дали пълнолетни или непълнолетни, да бъдат наказвани по-тежко. Само че отново отиваме към политика, която се затяга постфактум – т.е. след последствията!

В Галиче искат промяна на Наказателния кодекс заради убийството на Андреа

12 години затвор максимално – това е наказанието, което може да понесе 17-годишният Аксел за убийството на връстницата му Андреа....

Къде е превенцията обаче? Къде ни социалната и образователна политика? Къде са тези служби, които да се намесят преди рецидивистът да се превърне в такъв? Къде е законодателството, което ги улеснява, което създава условия да се развиват и да си вършат работата по-добре? Е как къде е – във Facebook. Там громим джендъри, соросоиди, рубладжии, норвежци – всичко, което не ни хареса. А дори нашите политици се научиха, че могат да черпят популизъм точно от там – и да лавират в лабиринта на общественото недоволство дотолкова, че да не катастрофират фатално.

Дълбоки реформи, които променят установения ред на нещата, не са приоритет на нашето управление. Например – реформата на ВиК сектора изисква изрязване на неработещите структури и намирането на кадри, които да работят. Една от последниците - изхвърляне на улицата на некадърните и съответно създаване на безработица. Колкото и да са некадърни тези изхвърлените, те са гласоподаватели – и техният глас тежи колкото на всеки кадърен на избори, а са много по-лесно манипулируеми и много по-лесно им се осъществява натиск, за да гласуват "правилно". А за всеки политик, който иска да векува в политиката и в управлението, това е смърт. Затова гасим пожара чак като лумне силно и не мислим изобщо да работим да няма пожари и да няма предпоставки за пожари.

Колко ще намалеят тежките престъпления новият законопроект? Някаква прогноза на база статистика и математика например? Защото едва ли ГЕРБ първи са се сетили за такава мярка, а със сигурност има и други случаи, са натрупана статистическа история на последствия. Та ще има ли такава оценка – уж от 2016 година трябва да има оценка на въздействието? Може и да има, ако от Facebook изкочи нещо. И за финал – ще има ли например след 5 години какво е станало при новия законопроект? Да не се окаже само, че убийствата и изнасилванията не са намалели толкова, колкото им се иска на хората! Както им се иска всичко да се случва без те да носят никаква отговорност - за това да бъдат граждани, а не просто живеещи в тази държава. Защото и без статистика е повече от ясно - растящите без грижа деца няма да могат да прочетат в Наказателния кодекс от какво трябва да бъдат респектирани!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 8 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Абе ачев с радан кънев и трайчо трайков ли ще се спасява България ? Или с човешката п*чавра христо / хазарта/ .Или с корни нинова и петя буюклиева ? И я извикай и мария илиева.. Ама я направо да спасяваме България с борисов бойко и валери балевски и ако изпитаме затрудения ще извикаме и волен сидеров. А , пък онзи веско маринов ше пее. Има глас поне нищо , че и той човешки отп*дък. Та наистина на виж още ›› всички тук врагове им желая поне още 3000 години борисов бойко да ви гърчи в Ада . Хахахахахахахахахаха.хахахахахахахахахахахахахахахаха
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Да Другарят Октомври надушва изключително много ВРАГОВЕ И Е ЗАПОДОЗРЯЛ много заговори Сега в онази паралелна реалност НАКАЗВА ВСИЧКИ СВОЙ ВРАГОВЕ тоест ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА . Техните съучастници безмилостно и разкрива ВСИЧКИ ЗАГОВОРИ срещу НАРОДА И Н.Ф.И понеже има и доста исторически знания и взима всички мерки за в бъдеще да не се появяват повече такива. ЕТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ. ДЕМ виж още ›› ОКРАЦИЯТА ЗА НАРОДА И ОТ НАРОДА. ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА.
  : 1 !
 • Октомври 7 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Най точно обаче може да се покаже 3.2 със случеят христо петров/ хазарта/ той заедно с другите *трепки като венци и така нататък имат една песен /МАМА/ Там доста разпалено рапират как за дУпетатите им трябвало 200 и неколко барабанисти и с пожелания да изгорят с хероина в Кремиковци. . Така и на техните КОНЦЕРТИ ходят една част от тези тогава дУпетати/ десните бе/. Така значи т. трайков и р. кънев виж още ›› искат някой да ги бие по главите. Те искат да изгорят в Кремиковци.
 • Октомври 7.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  А , пък същият този ицо седеше дълги години на масите ИМ НА тези ДЕТО ИСКАТ ДА ГИ БИЕ С ПРЪЧКИ И ТО 200 И НЕКОЛКОТО ХОРА . Е , КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОВА ? И сега се бил нещо скарал с тях. ХАХАХАХА. Но. това е възможно зашото и той страда от много ТЕЖКА ШИЗОФРЕНИЯ И НЕ СА ПРИЧИНА НАРКОТИЦИТЕ ДЕТО ПЪК ЦЯЛОСТНО ГИ ПРОПАГАНДИРА , А ПЪК той КОШЧЕ ПЪЛНО С ТЯХ. Но това си е негова работа. И по реакциите ти аче виж още ›› в то ДОБРЕ Е , ЧЕ ПОНЕ СИ ПРИЗНАВАШ , че си СИЛНО ЗАВИСИМ ОТ ТАЗИ ТЕЖКА БОЛЕСТ. Не си признаваш , но го приемаш индиректно.
  : 1 !
 • Октомври 6 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Шизофренията ачев. Не е нормално Другарят Октомври да има минуси , а пък /3/ плюсове. Просто не е адекватно.Така ще цитирам 3.1 той е същият /3/ Нация която за 30 години е изгубила 1/3 от населението , а пък 15% са навън и останалите в Родината са съсипани от тревоги.... което е вярно . Но 30 години не управлява борисов бойко. Тоест той визира Хунатата от която е борисов бойко.
 • Октомври 6.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Е , къде е по СЪЩЕСТВО РАЗЛИКАТА ? Разликата е може би в емоцията и точните определения от моя страна , но това не е по същество. Разбира се има и още ЕДНА. /3/ ИЗОБЩО не засяга СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА ТАЗИ ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ . Няма ги изобщо за фактор. А , КЪДЕ БИЛ МОРКОВА ЗАРОВЕН ? КЪДЕ БИЛ ПРОБЛЕМА С мен.
  : 3 !
 • Октомври 6.2 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Е , как да не страдаш от ШИЗОФРЕНИЯ ивайло ачев и подобните ти ? Значи ти искаш и тези като теб да се накажат вашите господари ? Искаш ама ако се СТИГНЕ до там то те пък ще издадат ВАС. И следователно няма как да искаш това и подобните ти също. Ние няма за какво да говорим. ти си ВРАГ И ПОДОБНИТЕ ти СЪЩО, А , пък всеки един мой враг и е ВРАГ НА НАРОДА. Така , че ВСИЧКО Е ЯСНО.
  : 1 !
 • Анонимен 6.3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Октомври, не е нормално да си ненормален, АМА СИ НЕНОРМАЛЕН!
  : 0 !
 • Октомври 6.4 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Е , по добре ми е да съм ненормален отколкото такъв б*клук като теб. . Макар , че това не е така. Зашото аз пък МОГА ДА ДОКАЖА ВСИЧКО , но ти НЕ. Шото когато си прочел /3/ си прочел 3 и аз съм го прочел. Значи сме прочели едно и съшо нещо. Как е възможно ти да го харесаш , пък мен да ме мразиш ? И сега да ми пишеш това ?
  : 0 !
 • Октомври 5 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Омразата не е добър оперативен съветник, когато си зает с реални дела. Тя също така изкривява обективният поглед върху нещата. За това е лош съветник. Но тя е НЕОБХОДИМА В емоционален план. Зашото те запазва БУДЕН. Ами ето 2 на нещата дето са в Основата на Вселената на Мултивселените по точно.. ИМА ВРАГ. ИМА И СЪУЧАСТНИЦИ НА ТОЗИ ВРАГ. Когато ти си зает с реални дела я ИЗКЛЮЧВАШ. Във форума я ВКЛ виж още ›› ЮЧВАШ.
 • Октомври 5.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  А , пък задачата на ивайло ачев е точно ОБРАТНАТА. Тоест в реални дела да я включваш , а пък тук да я изключваш. Така ВРАГА ПОБЕЖДАВА И Е ВИДИМО. Ето ачев е обучен от друг по дърт Съучастник на тази Хунта. Под ивайло ачев разбирайте всички негови колеги. Всички плюс социолози , политолози и подобни. Така се е стигнало до тук. И стига вече с този борисов бойко и така нататък ПОГЛЕДНЕТЕ ивайло ачев виж още ›› и цветанка ризова , а и ЦЯЛАТА ПСЕВДОЕНЕТлиГенция. Последните са още по мерзави Слуги на ТАЗИ ХУНТА И ПО КОВАРНИ И ОПАСНИ И ОТ ивайло ачев.
  : 4 !
 • Октомври 5.2 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  ЗАШОТО Е ЯСНО , ЧЕ НЕ МОЖЕ В 10 часа ДА БЪДЕШ СРЕЩУ ТЯХ , А ПЪК В 20.00 ДА СИ ИМ ОКОЛО МАСИТЕ . МОЖЕ ВСЪЩНОСТ И ДОРИ И Е ТАКА И ЕТО ГО РЕЗУЛТАТА. Е , КАКВИ СТЕ ВИЕ ТУК НЕДОВОЛНИТЕ ? МИ КАКВИ ДА СТЕ ?
  : 4 !
 • Октомври 4 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  И отново искам да благодаря на actualno com с приятната новина , че наистина един изключителен математик , НО ВИСШ СЪУЧАСТНИК НА ХУНТАТА 10111989 Е ОТИШАЛ ЗА ПОСТОЯННО НА ГОСТИ ПРИ НЕГОВИЯТ МУ ГОСПОДАР андрей луканов. За акедмик сендов . Пукнал е и Антинародната сбирщина го е почела , което е нормално в случея. Познавах го лично , казвал съм го и в очите това , че е Съучастник. Само бях пропуснал виж още ›› да му кажа , че е Враг . Да той си отиде като ВРАГ НА НАРОДА. е , КАКВО да пожелая ?Ще се въздържа. Не е политкоректно нали , но Радоста си НЕ МОГА да скрия от тази новина.
 • Академиците ! 3 Академиците ! преди 4 седмици Профил на трол?
  Отечеството е в дълбока криза – не от вчера и не в една област . Държавата се разпада, нацията е сред най-бързо изчезващите в света, доходите са унизителни, икономиката е инерционна и зависима . Няма нито една област, която да се развива добре, а в повечето кризата е дълбока и трайна . Няма нито една реформа – в нито една област, с нито един видим резултат .
 • Мафиот управлява държавата 3.1 Мафиот управлява държавата преди 4 седмици Профил на трол?
  Управлението е превърнато в политическо празнословие, самохвалство, дори с откровени лъжи и снимки с чуждестранни лидери, които все по-очевидно и активно се възползват от безволевото българско правителство… Нация, която за 30 години е загубила 30% от населението си, а други 15 % живеят извън територията ѝ, а повечето останали в Родината са съсипани от тревоги и лишени от идеали и надежди, е загив виж още ›› аща нация .
  : 1 !
 • България загива 3.2 България загива преди 4 седмици Профил на трол?
  Държава, в която с капачки се купуват кувьози за новородените и с есемеси – дефибрилатори за болниците, е държава без управление. Държава, в която парламентът се ползва с 8 % доверие, а съдът – с 12 %, е територия без управление . Фактите са ясни, изводът също: България е без управление, България се руши, българската нация загива !
  : 1 !
 • Октомври 3.3 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  ТОВА Е ЯСНО. И България наистина загива докато НЕ СЕ ОБЪРНЕ И СПЕЦИАЛЕН ПОГЛЕД КЪМ СЪУЧАСТНИЦИТЕ. Много е лесно борисов бойко , ц.ц и караянчева. Ами цветанка ризова ? Ами иво инджев ? Ами онази к ва беше там , а беновска ? Как я мислиш ти тази работа ?
  : 5 !
 • Октомври 2 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Зашо някой ме кара отново да се включвам отново тук ? Е кое не е вярно сега не мога да разбера ? Почти всеки тук зашитава даден опрделен субект от тази Хунта. Съвсем естествено е да сте срещу мен , но както не веднжъж отбелязвам , че Шизофренията е болеста на Капитализма. Сега да не вземе някой да страда заради мен ? Това би било върхова шизофрения ОТ ВАША страна.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Аз ни най малко не се оплаквам. Ами изтървахме някак си ОТРОВНИТЕ ПИПАЛА НА ПРОПАГАНДАТА НА Антинародната ХУНТА 10111989. Успях да се запазя. ТАКА СЕ КАЛЯВА СТОМАНАТА. Ако се продам то няма да съм аз , това ще бъде пораженство. Предателство и ще се наложи аз да си направя с*Пуко. Нещо което принципно ви призовавам пък вие цялото actualno com и 80% от форума тук да си направите. И това би било един виж още ›› ственото ДОСТОЙНО нещо което бихте и можете да направите, зашото пък по скоро ще умрете , но няма да предадете тази ХУНТА. Така сте устроени , така ги чувствате нещата , а пък Шизото идва зашото и вие все от нещо страдате от тази Хунта и вие виждате пораженията която носи тази Хунта , но вие без значение от причината днес сте просто един Негоден .... Просто е така.
  : 5 !
 • Октомври 2.2 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Пак ви пиша ивайло ачев , уволнете цялото actualno com. Абсолютно негодни и без изключение. Самопорицайте се и се оставете на Другарят Октомври да ви превъзпита не трудово. С екипа не мога да се занимвам. Ще възникне заговор , а пък нямам Държавната власт да го разкрия и накажа.Макар и да знам , че шансовете ми за вашето превъзпитание да са изключително нищожни. Нужна е Държавната ВЛАСТ. ЦЯЛАТА В виж още ›› ЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И СТОМАНА. Доказано либералната дЪмокрация е естествен развъдник на спекулнати , измамници и Крадци.
  : 5 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ачев, с всяка статия изписваш куп лъжи и популизми, с коите се правиш на интересен. Къде беше превенцията при теб?? Кой не ти каза досега, че си популист драскач, търсещ кликове с които после сайта да спечели милиони от европейски програми за глупости като информирана заетост - с кликовете върху твоите лъжи си спечелил десетки хиляди левове само последната година. Ръси глупости на простия народ вс виж още ›› еки ден ... така печелят и тези срещу които се правиш уж, че говориш. Къде е превенцията за мръсни копелета като тебе още докато израстват в професията манипулатор ???
 • Октомври 1.1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Сега нещо бъркаш. ачев е от твоят отбор и не е попилист а Генерално Съучастник на АНТИНАРОДНАТА ХУНТА 10111989 както и ти. И няма как да има превенция срещу ачев и подобните , ЗАЩото няма как Хунтата да се пази от свойте съучастници и още по ненормалното е ти пък да го искаш това.
  : 8 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  По нормално е да има превенция срещу мен и подобните на мен. И Хунатата се е справила изключително успешно. А , пък изтърваните като мен с тях няма проблеми. Ние сме много малко и не представляваме реална запалха за тази Хунта. Зашото най малкото докато стигнем до тази Хунта то ще трябва да минем пред ОКЕАНА от ачевоподобни и такива като теб.
  : 8 !
 • Октомври 1.3 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Всъщност реална заплаха за тази Хунта идва от вън. ОдЪбиленият Народ е в парализа от ачево и ризовоподобните , от цялата псевдЕнелигенция и всякаква подобна п*лач. Та реалната заплаха е в разместването на пластовете. Тук е щанса на Октомввроподобните. И Другарки и Другари ние в нужният момент се налага да бъде ПОЦИНКОВАНА СТОМАНА , ЗАЩШОТО ЩЕ ИМА ЗА ЗАДАЧА ДА СЕ ...... С ДОСТА ачево и ризовоподобн виж още ›› и.
  : 6 !
Нагоре
Прогноза за времето - 19 февруари (сряда)
Прогноза за времето - 19 февруари (сряда)

В сряда, 19 февруари, облачността над страната ще се увеличи, но ще остане все още без валежи, предаде БГНЕС. Сутрешните температури ще бъдат...

Последно в Актуално