Хуморески – как пак ни правят на маймуни за всичко

13652
Хуморески – как пак ни правят на маймуни за всичко
Снимка: Pixabay

Нов ден започва, нова порция от смешки се излива в информационния поток. Такива смешки, които до не чак толкова отдавна си мислех, че е срамно да ги казват дори, защото много се излагат, всъщност обаче се оказаха доста опасни. Достатъчно е да се огледаме докъде ни докараха – ако още можем да виждаме без нужда от диоптър плюс безкрайност.

Едно по едно – първо, защото е далеч по-важно, децата. Кметицата на София Йорданка Фандъкова най-после си показа носа – пред bTV, и каза, че се строят нови 10 детски градини! Браво – а къде се строят, г-жо Фандъкова? Там, където има най-голяма нужда ли или там, където няма такова неистово желание да строим други, по-необходими работи като търговски центрове, офис сгради и тук-там някой небостъргач? Не че нещо, но има значение дали живееш в „Триадица”, но новата детска градина е в „Нови Искър”? Да очакваме ли да построите и летища, че да става по-гладко извозването към градините? Или ще се задоволим да мислите как по централните квартали ще общинизирате мазета за детски градини, след като приключите с партерите? Да де, но децата трудно виреят без въздух и място, където да се движат и играят!

Пред Нова телевизия пък други смешки – за корупцията, най-общо казано. Разправя бившият съдружник на Божков Цветомир Найденов, който ей така, защото го удари съвестта след 25+ години съдружие, че за да укриеш 700 млн. лева от държавата, трябва само да си купиш двама-трима чиновници на по-ниско ниво, от Държавната комисия по хазарта. Достатъчно е, те тези над тях не знаят какво вършат и всичко е точно. Да, г-н Найденов, сигурно така става! Ако е за 700 лева, да Ви повярвам, че Борисов и Горанов не знаят. За 700 000 000 лева ще Ви повярвам, ама друг път – на кукуво лято! 700 000 000 хем се виждат много отдалеч, хем се надушват много отдалеч – на политиците, по тази тема тези две сетива са им развити като на кучета!

За финал, наистина за последно към Националния оперативен щаб – ако искате да ви вземат насериозно, вземете да давате адекватно статистика. Да кажете, че за 2 юни няма балканска държава с под 10 нови случая на коронавирус и то при положение, че в Хърватия от 1 юни насам няма нито един официално открит случай, говори само за некадърност! Но все се надявам, че ще дойде ден, в който да съобщавате и броя на оздравелите, докато говорите колко са се разболели и умрели едикъде си! Не за друго, ами за да не изпуснем кога тенденцията се обръща, че в Русия вече има такива данни!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com