Куфар сам ходи след стопанина си

3781
Куфар сам ходи след стопанина си

Мадридският дизайнер Родриго Гарсия Гонзалес е измислил интелигентен ръчен куфар на име „Хоп!", който следва стопанина си автоматично, съобщи gizmag.com, цитиран от technews.bg.

„Хоп!" съдържа три приемника, които общуват с приложение, работещо на смартфона на пътника, посредством Bluetooth. Данните се обработват от микро-контролер, който изчислява позицията на смартфона, когото куфарът трябва да следва. Същият микро-контролер задвижва и насочва двойна гъсенична система, монтирана от долната страна на умния куфар.

9 теории от фантастиката, които още не са реалност

Фантастичните филми и романи от години ни засипват с обещания за супер изобретения, технологии, разработки. Показват ни куп хубави неща...

„Хоп!" може да бъде конфигуриран да ходи след няколко други „Хоп!" куфара, строени в една линия. Ако по някаква причина бъде загубена или прекъсната връзката със смартфона, пътникът ще получи сигнал за проблема, а куфарът се заключва.

В ерата на параноичните мерки за сигурност по летищата остават някои очевидни въпроса относно самостоятелното придвижване на куфари, щъкащи сами из летищните салони, но може би все пак има надежда някога летищните власти да разрешат ползването им.

Умният багаж е замислен така, че да отговаря на повечето изисквания на авиокомпаниите за заеманото пространство в кабината – имат размери 55 х 40 х 20 см. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com