По-страшното от коронавируса

13125
По-страшното от коронавируса
Снимка: Маргарита Янчева

Коронавирусът със сигурност даде време на доста хора да се замислят за доста неща – какво ще правят, как ще живеят и дори в какво ще се превърне животът като цяло след тази епидемия. От моя гледна точка много време за мислене няма – професията ми е такава, че светкавично трябва да анализирам и предавам точна информация за всеобхватна тема, с каквато светът не се е сблъсквал от много десетилетия насам и да не забравям всички други теми, които не чакат коронавируса и се развиват без да им пука какво прави той.

През последната седмица обаче развих силно желание относно това в какво не искам да се превръща живота ми – в състояние на страх. Защото само за тази седмица страхът ми накъде отиват нещата в България се превърна в ужас, тъй като:

1. Най-важният за страната закон – законът за мерките за извънредното положение заради коронавируса, да се приема без присъствието на медии в правна комисия, да няма обобщен доклад за това, което се гласува и правосъдният министър Данаил Кирлов да казва следното: "Моля да повторим да какво гласувахме"!

2. Главният прокурор Иван Гешев на два пъти казва, че няма обобщена статистика по проблеми с нарушения, касаещи кризата с коронавируса – за брой случаи на нарушена карантина и за брой разследвания на спекула с различни продукти. За сметка на това г-н Гешев при всяка поява пред камери тази седмица не пропуска да каже как сме в състояние на война заради коронавируса. И се питам - колко опит като главен вирусолог има главният прокурор, за да дава такива оценки?

Като един обикновен човек и просто журналист, досега не прочетох, чух и видях никъде и никой да казва, че епидемията от коронавирус ще убие всички ни. За сметка на това липсата на адекватна подкрепа от държавата със сигурност може да доведе до катастрофални последици за жизнения стандарт. Колко бизнеси ще фалират? Колко хора ще останат без работа? Колко родители няма да могат да изхранват децата си? Колко деца няма да могат да се грижат за възрастните си родители? А за бабите и дядовците? Колко – ако държавата не предприеме адекватни мерки?

Всички четем, чуваме и виждаме какви мерки се вземат в Европа, за да не се превърне икономическата криза в социална чума. В България обаче стигнахме до предложение да се вземат данъци от бизнеса върху приходи, с които той още не се е сдобил! Не вярвате – ето ви подробно обяснение! Ето ви и категоричен юридически анализ колко нагло е предложението на Менда Стоянова и колегите ѝ от ГЕРБ!

Коронавирусът е опасен и за да бъде преборен, трябва дисциплина за доста време. Гладът е страшен и за да го няма, трябва адекватна помощ - оттам, където толкова години плащаме данъци! Уважаеми държавници, не ме карайте да избирам между двете! Не карайте хиляди и може би милиони българи да го правят! Защото сиромах човек е жив дявол!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com