ТЕСТ: Разбираш ли ги нещата с АЕЦ Запорожие?

8228
ТЕСТ: Разбираш ли ги нещата с АЕЦ Запорожие?
Снимка: iStock

Байдън, Ердоган, Макрон, Антониу Гутериш, Урсула фон дер Лайен не могат да се справят с кризата с АЕЦ Запорожие. Европа, даже светът, имат нужда от твоята помощ - сега! Покажи и докажи, че можеш:

1. КЪДЕ СЕ НАМИРА АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ?

а) в Украйна

б) в СССР

в) ако гръмне, много е близо до България

2. КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ С АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ?

а) Руснаците го превзеха и го ползват хем като военна база (вкараха сума тежка военна техника за стрелба оттам), хем като щит, за да стрелят по украински позиции.

б) Путин освободи АЕЦ-а от нацистите, които ядат деца от 2014 година насам. Нали ги знаете - тия, дето преди Владимир Владимирович да почне да ни спасява, криеха там биолаборатории и щяха да го взривят с биологично оръжие, само чакаха вятърът да духа в посока на Русия. И сега нацистите, които имат за президент евреин, бомбардират АЕЦ-а, защото руснаците още малко и ще покажат биолабораториите, да види светът! Те са в АЕЦ-а половин година и скоро ще ги намерят, най-много още половин година им трябва.

в) Проблемът е, че и руснаци, и украинци си играят на кой е по-по-най с ядрена централа

3. КОЙ СТРЕЛЯ ПО АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ?

а) Какво значи стреля, къде точно стреля? Това е най-голямата централа в Европа, там освен 6 ядрени реактора ВВЕР-1000 има и много други неща: например място за складиране на радиоактивни отпадъци, охлаждащи системи, дори цял воден резервоар към водната система на Нова Каховка - ЕТО САТЕЛИТНА СНИМКА! Отделно има 4 далекопровода, всеки по 750 киловата, по които тече произведеният ток към украинската ел. система. Има и 1 далекопровод от 330 киловата, по който тече ток, необходим за охлаждането на реакторите - той стига до ТЕЦ Запорожие (най-голямата такава в Украйна) и до ВЕЦ-овете Днипро и Каховка. След като се разположиха в основния комплекс, руснаците обстрелват главно далекопроводите, както и външни съоръжения като инфраструктурата на ТЕЦ Запорожие и град Енергодар, където има украинска съпротива. Според редица украински и западни твърдения изглежда целта е да "разкачат" АЕЦ-а, като повредят непоправимо далекопроводите и да го свържат с руската ел. система, за да осигурят ток за Крим. Накратко - пробват да откраднат централата. Разкачането на далекопроводите обаче е много опасно, защото охлаждането ще остане само на генератори и не се знае дали няма да се случи ядрен инцидент - генераторите са аварийна защита за охлаждане на реакторите, не е предвидено да работят като постоянна система. Освен това руснаците гърмят и по ямите, където има радиоактивен прах и набеждават украинците, че го правят: Украинците вече са убедени как руснаците искат да ги набедят за ядрен инцидент

Украинците документирано и признато от тях също атакуваха АЕЦ-а, след като вече беше превзет от руснаците - но не инфраструктура, а руски военни и техниката им, разположени в открито пространство на централата: ВИДЕО: Украински прецизен удар срещу руска ракетна установка в АЕЦ Запорожие. Досега никой не е обстрелял реакторите, но когато руснаците атакуваха и превземаха централата, имаше битка и висококалибрен боеприпас проби външната стена на IV реактор - The New York Times го отрази. Добре че защитата на реакторите е в няколко степени и те могат да издържат самолет да падне върху тях и да се взриви.

б) Абе как руснаците сами ще се обстрелват, нали са го превзели тоя АЕЦ - искат да се самовзривят ли?! Украинците са виновни - те са толкова глупави, че искат да взривят най-голямата АЕЦ в Европа, която се намира на тяхна територия и с взрива да се самоунищожат. Всъщност не, Запорожието Русия им го е подарила, не е тяхно, а Зеленски е нацист, нищо че е евреин.

в) За нас няма да има никакво значение кой е виновен. Нашият туризъм ще умре, нашето земеделие ще умре - мине ли облак.

4. КАК ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА?

а) Руснаците се махат и всичко ще е наред. Някой да беше чувал преди 24 февруари, преди орките на Путин да нахлуят в Украйна, да има опасност АЕЦ Запорожие да бъде взривена?

б) Украинците да се махат - всичко тяхно е руско. А всичко руско е на Путин.

в) Масова нетърпимост към украинци и руснаци - да се махнат и да оставят на международни сили да пазят ядрената централа.

ОТГОВОРИ:

Ако отговаряте с а) сте или украинец, или изобщо не гледате телевизия и четете доста. Да, Путин е главният виновник за случващото се, а Украйна е жертва, включително с АЕЦ Запорожие. Все пак имайте предвид, че на война провокациите са част от битката за победа.

Ако сте привърженик на отговор б), ще има награда лично от Путин - за "Герой на Путиновия СССР". Само че трябва да идете да живеете в Русия, за да си получите отличието, не да тичате на запад от Калотина при първа възможност. А и защо висите във Фейсбук, а не във ВКонтакте?

Отговор в) - Бойко, не се криеш успешно! Когато си прав, си прав, само че защо за няколко месеца вдигна "Турски поток" и даде още един лост на Путин за бърз старт на война, а за гръцкия интерконектор 12 години не стигнаха?

Ако някой е усетил ирония, дано да е ботът на Фейсбук!

п.п. Тези, за които най-нормалното нещо на света е да превземеш АЕЦ, да я натъпкаш с оръжие и да я ползваш като база за извършване на артилерийски и ракетен обстрел, е време да потърсят специализирана медицинска помощ - спешно!

АНКЕТА: КАК ВЪЗПРИЕМАТЕ СЛУЧВАЩОТО СЕ В АЕЦ ЗАПОРОЖИЕ?

АВТОР: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Като денонощен клекшоп: Инфинити парламент и така до края на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com