Двама души загинаха, а осем са ранени след концерт на американска рапърка

2313
Двама души загинаха, а осем са ранени след концерт на американска рапърка
Снимка: Getty Images

Две жени са загинали, а други осем души са били ранени при блъсканица след концерт на рапърката GloRilla в градчето Рочестър, щата Ню Йорк.

Местните власти казват, че сблъсъкът може да е бил предизвикан от паника, след като част от зрители решават, че са чули изстрели. Засега няма доказателства действително да е имало стрелба, се казва в изявление на полицията в Рочестър пред ABC News.

23-годишната рапърка GloRilla пише в социалните мрежи, че е "съсипана и с разбито сърце" от трагедията. Ужасният инцидент се е случил, след като концертът ѝ вече е бил приключил. Музикантката от Мемфис, чиято песен "F.N.F. (Let's Go)" бе номинирана за най-добро рап изпълнение на наградите "Грами" миналия месец, каза, че не е разбрала за блъсканицата, докато не е напуснала залата.

"Моите фенове означават целия свят за мен. Да се молим за техните семейства и за бързо възстановяване на всички пострадали", пише тя в социалните мрежи след трагедията.

Говорител на полицията каза още, че мелето е започнало малко след края на концерта в зала "Armory" в неделя вечерта. "Тълпата се е втурнала към изхода", заяви шефът на полицията Дейвид М. Смит.

"Чухме много показания за възможни причини, включително, че хората са били твърде много, че е имало изстрели, че е използван лютив спрей и други. Предварителните доклади, направени на местопроизшествието, сочат, че нараняванията на загиналите са причинени от стъпкване. Нямаме никакви доказателства за изстрели или някой да е прострелян или намушкан.", се казва в специално съобщение от полицията.

В залата са открити три тежко ранени жени. Едната, Рондезия Белтън, на 33 години, от близкия град Бъфало, умира в болницата.

"Нейното семейство, приятели и колеги са съсипани и скърбят за тази трагична загуба", пише кметът на Бъфало Байрън Браун в Twitter.

По-късно в понеделник полицията в Рочестър съобщи за смъртта на втора жена, на 35 години. Името ѝ не е публично известно. Друга жена остава в критично състояние със сериозни наранявания. Седем души са настанени за лечение с наранявания, без опасност за живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com