Египетска делегация напусна демонстративно Вашингтон

4765
Египетска делегация напусна демонстративно Вашингтон
След заплаха да се ограничи финансовата помощ за Кайро

Пристигналата на посещение в САЩ египетска военна делегация спешно си тръгна, след като Белият дом предупреди, че може да ограничи програмите за финансова помощ на Египет заради скандала с неправителствените организации, предаде ИТАР-ТАСС.

Служители на египетското посолството в САЩ потвърдиха, че членовете на делегацията са отменили всички насрочени за седмицата срещи с американски законодатели, на които щели да обсъдят новите условия за отпускането на военна помощ от 1,3 милиарда долара на Кайро годишно.

САЩ не отрече, че Израел може да атакува Иран напролет!

Министърът на отбраната на САЩ Лион Панета не отрече, че според него Израел може да атакува Иран през пролетта на тази година, за да му...

В подписания през декември миналата година от американския президента Барак Обама закон за бюджета на Пентагона за 2012 г. е упоменато изискване, задължаващо държавния секретар на САЩ преди отделянето на годишната сума за Египет, да представи пред Конгреса гаранции, че оглавяваното от военните египетско правителство върви неизменно по пътя на реформите.

Прессекретарят на Белия дом Джей Карни вчера заяви, че САЩ може и да не отделят тези средства, ако Кайро не прекрати съдебните действия срещу работещи в Египет финансирани от Вашингтон неправителствени организации.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com