Опозицията във Венецуела внесе подписката за референдум за свалянето на Мадуро

506
Опозицията във Венецуела внесе подписката за референдум за свалянето на Мадуро

Опозицията във Венецуела е внесла в Националното избирателно събрание 1 милион и 850 хиляди подписа с искане за референдум, който да реши дали президентът Николас Мадуро да остане на власт. Държавният глава си навлече гнева на гражданите и опозицията заради дълбоката икономическа криза в страната, която причини недостиг на ток и хранителни продукти.

Националното избирателно събрание на Венецуела проверява внесените подписи, а междувременно опозицията трябва да събере още 4 милиона подписа, за да предизвика референдум.

1 млн. венецуелци поискаха оставката на Мадуро

Опозицията във Венецуела заяви, че е събрала над 1 милион подписа с искане за оставката на президента Николас Мадуро. Това е и първи ет...

Николас Мадуро заяви, че няма да се оттегли преди изтичането на мандата му през 2019 г. и обвини опозицията, че организира държавен преврат, за да разруши социалистическото наследство на предшественика му Уго Чавес, предаде БНР.

Недоволството в страната стремително се покачва, въпреки че от 1-ви май влезе в сила 30-процентно увеличение на минималната заплата. То обаче е поредното повишение на фона на огромната инфлация. Икономиката на страната пострада от спада в цената на петрола, а освен това на венецуелци се налага да пестят от електроенергия. Те страдат също от спирания на водата, недостиг на лекарства, хранителни продукти и драстично повишение на престъпността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com