Kaufland подарява по 100 торбички за многократна употреба за плодове и зеленчуци за всеки журналист, който участва в софийския полумаратон

5373
Kaufland подарява по 100 торбички за многократна употреба за плодове и зеленчуци за всеки журналист, който участва в софийския полумаратон
Снимка: Kaufland

Едно от най-атрактивните и масови спортни събития на столицата – Kaufland София полумаратон, ще даде възможност на всички участници от медийния бранш да допринесат за борбата с ограничаването на употребата на пластмаса. Освен насърчаване на активния и здравословен начин на живот, за поредна година спортното събитие в столицата ще бъде под надслов „0 пластмаса за еднократна употреба“.  

В рамките на своята инициатива Kaufland България ще раздаде на случаен принцип в търговската си мрежа по 100 безплатни торбички за плодове и зеленчуци за многократна употреба за всеки журналист, записал се за участие в спортното събитие. Организаторите предвиждат специален Kaufland Media Run с отделно класиране за журналисти и награди за победители в него. Целта на инициативата е да привлече вниманието на повече хора и да насърчи широката общественост към ограничаване употребата на пластмаса за еднократно ползване.  

Многократните торбички за плодове и зеленчуци са изработени от 100% рециклируем полиестер (PET) и са екологична алтернатива на пластмасовите торбички за еднократна употреба. Предлагат се в няколко хипермаркета в София, като с тях Kaufland цели да насърчи потребителите да намалят използването на пластмаса за еднократна употреба в своето ежедневие.  

„Обръщаме се към медиите, които активно подкрепят инициативи за опазване на околната среда и грижа за природата с покана да споделим пътя към достигането на нулева употреба на пластмаса за еднократно ползване по време на Kaufland София полумаратон. Надяваме се, че заедно ще успеем да вдъхновим още хора, като обвържем страстта им към бягането с личния принос към опазването на природата ни чиста“, споделят от Кaufland България.

Лидерът в сектора за модерна търговия е сред пионерите в България с устойчива и целенасочена политика срещу пластмасата за еднократна употреба. Каузата на състезанието е поредна стъпка от 360-градусовата стратегия на Kaufland България REset Plastic, в рамките на която се предвиждат редица конкретни мерки за предотвратяване използването на пластмаса. В дългосрочен план компанията си поставя за цел да намали употребата на пластмаса в собствените си обекти с минимум 20% до 2025 г. и да използва 100% рециклируеми опаковки на собствените си марки продукти.  

Организаторите на Kaufland София полумаратон имат за цел да въвлекат всички участници, партньори, журналисти и зрители в мерките за ограничаване употребата на пластмаса. Освен инициативата за безплатни торбички за многократно ползване, събитието ще замени всички пластмасови бутилки за еднократна употреба с рециклируеми картонени чашки, ще осигури разполагане на водни станции в експо зоната и по трасето на полумаратона, както и дървени прибори и картонена посуда в кетъринг зоната.

Регистрацията за Kaufland София полумаратон продължава и всеки, който желае да участва, може да се запише на уебсайта https://sofiahalfmarathon.com/registration/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...