X
 
 

Руски портал: София е център на американското присъствие

4430 2
photo of Руски портал: София е център на американското присъствие
Снимка: iStock/Guliver
"Обвинението към председателя на движение „Русофили“ Николай Маринов в шпионаж може да е направено по заповед на западни интересчии." Това заяви директорът на Фонда за прогресивна политика и ръководител на портала „Балканист“ Олег Бондаренко.

„Преследването на този човек, който не крие проруските си симпатии е откровен политически шантаж преди изборите, преследване на известен политик, който открито демонстрира проруските си възгледи“, допълва още Бондарендо. Политологът обърна внимание на това, че Малинов няколко пъти е бил депутат в парламента от БСП и ръководи най-голямата в страната издателска къща.

18 години след 11 септември: "Ал Кайда" се възстановява "тихо и търпеливо"

Изминаха осемнадесет години от терористичните атаки на 11 септември и „Ал Кайда“ като че ли е износена. Всъщност днес терор...

По думите на Бондаренко, „Русофили“ се занимават с подкрепа на учителите по руски език и грижа за многобройните съветски паметници в България, а освен това реализират други проекти.

„Това не е дребно обединение на съотвечественици, а, може би, най-голямото подобно движение в света“, отбеляза той, като подчерта, че в тази ситуация задържането на ръководителя на организацията придобива сериозни мащаби.

Политологът констатира със съжаление, че „България е била и продължава да е антируска държава, която провежда антируска политика“, което поставя под заплаха реализацията на икономическите проекти на Москва в Източна Европа.

Според неговата оценка, обвинението на Малинов в шпионаж не е подкрепено с доказателства, а прочетените формулировки от главния прокурор на България са съставени така, че напомнят необработен превод от английски език. В същото време, посочва Бондаренко, в обвинителните заключения няма конкретика.

Да си ходим ли, или ще ни говорите нещо отвън?

Не са само микрофоните - много медии в България също са отдавна "отвинтени". И приличат на водосточна тръба - каквото пуснеш в единия к...

„Много мътно се заявява, че той е получавал някакво финансиране. Но не са представени никакви доказателства за това. Да не би в България да е забранено получаването на финансиране? В София има огромно количество американски фондове, неправителствени организации, които от време на време буквално поемат функциите на правителство в българската столица. Никъде на Балканите няма по-голяма концентрация на американски организации, отколкото в София – там е центърът на американското присъствие“, смята Бондаренко.

Според политолога, обвинението има чисто предизборен характер. „Смятам, че, когато се проведат изборите, господин Малинов ще бъде освободен“, заключи Бондаренко, като припомни, че полските спецслужби са обвинявали в същото преди три години журналиста и политика Матеуш Пискорски, който след това е вкаран в затвора, а сега е бил освободен.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ДА БЕ 1 ДА БЕ преди 1 седмица Профил на трол?
    В коя страна, ако хванат шпионин застрашавал националната сигурност на държавата, ще го пуснат още същия ден срещу парична гаранция? И то още неплатена!Та те Иванчева държаха окована да не избяга за някакви пари,а тук за държавна измяна се разхожда на свобода за да може да го викат като герой из телевизиите. От всичко това лъха на вехто,долнопробно,унизително за нас българите.Това не е от днес и о виж още ›› т вчера.То си върви от 150 години.Не само шпионаж,а директни убийства на български граждани от високопоставени чиновници до обикновени хора.Опитът за отравяне на Гебрев,разкриване на убийците - нищо - медиите и руски и български мълчат и не споменават името на ''евроатлантика'' Бойко Борисов: 1.За изборите изолиране на Демократична България 2.Лесно прокарване на руските проекти с големи отстъпки от бълг.страна. 3.Насаждане на чувство за вина за ''несправедливо'' набеждаване на ''невинни'' руски еничери. Договорката между Борисов и Макаров се изпълнява перфектно - всичко е ПУНТА МАРА в руската гуББерния - НИЕ ПЛАЩАМЕ МАСРАФА - ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ.ИГНАТОВ - ТОВА Е РЕШЕНИЕТО ЗА СПАСЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ НА КАРТАТА НА ЕВРОПА КАТО ДЪРЖАВА
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Бъркаш, бъркаш губернията вече е американска!
    : 10 !