X
 
 

Перилен препарат руска марка за българската политика

10140 6
Перилен препарат руска марка за българската политика
Снимка: Getty Images/Guliver
От вчера (10 септември) насам България стана втора Великобритания. Даже и Великобритания изпреварихме и си направихме наш си Скрипал – Николай Малинов.

Обвинението в шпионаж срещу Малинов е най-сериозното нещо, откакто България излезе от "лоното" на комунизма. И няма как човек да не се запита – тук само за защита на националния интерес или за много неща повече?

Какви са вариантите защо този случай гръмна така медийно зловещо?

Прокуратурата е абсолютен радел на националния интерес, водена от напиращия да поеме баш ръководния пост рицар на справедливостта Иван Гешев. Прокуратурата е инструмент в поредната игра, обслужваща нечий интерес – или повече от един.

Какви са фактите?

Николай Малинов е обвинен по чл. 105 от Наказателния кодекс. Той гласи дословно следното: (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Деецът не се наказва, ако доброволно се разкрие пред органите на властта.

Обърнете внимание на точка 2 от прословутия чл. 105 и се замислете колко голяма е опасността Малинов да влезе в затвора при това положение.

Николай Малинов шпионства вече години наред, но прокуратурата чак сега го хваща! Припомням – събитията с ТВ7, купуването ѝ от Малинов и влизането на държавното обвинение и МВР в офисите ѝ, бяха през 2015 година - преди 4 години! А историята с "Дунарит" и "Емко" се разбушува преди две години! Заради собственика на "Емко" Емилиян Гебрев се намесиха британските служби – заради версията, че е тровен от руснаци. Сега, в историята с Малинов, Гебрев вече е маша на руския интерес?! И какво излиза – толкова години, пък прокуратурата чак сега е събрала доказателства? Звучи сякаш или са силно затруднени в мозъчната дейност, или са ги впрегнали да поиграят ...

Още един щрих – Малинов предавал в Русия информация, защитена от закона? Той откъде има тази информация? За последно беше депутат по времето на Орешарски, а събитията с ТВ7 и "Дунарит" са от 2015 и 2017 година, когато кабинетът "Орешарски" вече беше историческо събитие! От друга страна, в движението "Русофили" членуват доста хора, свързани здраво със службите – например Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП. Обаче защо само Малинов е с обвинение? Сигурно скоро ще има други обвинени - няма вероятно да побегнат и да се скрият!

В цялата картина особено звънливо отекна интервюто на самия Малинов пред bTV. Той познавал Константин Малофеев, ама си говорел с него само за духовни работи. С Леонид Решетников – също. Пари не вземал, само бизнес идеи предлагал – какво лошо в това да предлагаш на чужденци как да овладеят активи от ключово значение за държавата (комуникации, военно дело)? За един по-чист свят е това – светът на русофилството, планетарна идея, по думите на Малинов. И самият той каза, че русофилството почнало от България – ама защо като ще сме планетарни, не почнахме с българофилство да завладяваме света? Нещо ни досрамя ли, друзя, дето не мразите България, само че първото ви устата е "Русия"?

Още нещо по темата с българофилството – Иван Гешев се цани да е знаме по въпроса, точно като обясни как Малинов и Цветан Василев продават Майка България! Точно в деня, в който за втори път срещу неговата кандидатура за главен прокурор имаше протест, на който дойдоха обрулени от живота най-вече ментално и духовно хорица да опитват да го развалят, а предимно медии от кръга Пеевски получиха разказ от Йордан Бонев, син на Венци Чикагото и съратник на Бисер Миланов-Петното как "случайно", без да иска, хванал Десислава Иванчева да организира бунт срещу държавността чрез протеста срещу Гешев?

Вярваме, как да не вярваме – почнахме я Русия!!! Путин - трепери! Г-н Гешев, нали като прочетат окончателната присъда на Малинов, ще дадете пресконференция без изключени микрофони?

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • УРА ДРУГАРИ И ГОСПОДА 5 УРА ДРУГАРИ И ГОСПОДА преди 5 месеца Профил на трол?
  От гледна точка на България като държава, Цветаноф и Борисоф са шпиони на САЩ и Германия например. НЯМА ДЪРЖАВНА ТАЙНА КОЯТО ДА НЕ Е СЪОБЩЕНА НА САЩ ИЛИ ГЕРМАНИЯ ЗАЩОТО ТЕ НИ МИСЛЯТ САМО ДОБРОТО! НАЗНАЧАВАТ ВСИЧКИ МЛАДИ И КАДЪРНИ БЪЛГАРИ ДА РАБОТЯТ ПРИ ТЯХ! А ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  нека се замислим че организация в като русофили в Русия дори няма да съществува. Доколкото знам всички НПО са забрнени там. Да са ги разгонили като мръсни котета. Но те финансират такива организации у нас. Интересно
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  аве пее ,ако Руссия поеме тези мерки дето ги говорят по телевизиите им,жална ни майка! мушанка ша продаде риакторите за скраб,газ хамерикански на александрополис, ама руски от тайпи!!!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  "Обаче защо само Малинов е с обвинение?" Много добър въпрос, а отговора е толкова елементарен, че няма нужда от питане. Ами, защото само при него предварително всичко е подготвено така, че да може да се измъкне. Не може всичко да се потули, а още по малко, когато учасниците са повечко. Ако има още някой и при това неподготвен, нали ще започне да се "разплита чорапа", а това проваля всичко.
 • Пълен АБСУРД!!! 1 Пълен АБСУРД!!! преди 5 месеца Профил на трол?
  ШПИОНАЖ..????..а стига бе-пускат ШПИОНИНА-русофил под гаранция-подписка за 50 000 лева!!!!Защо не му дадат и отпуск да отиде на морето да се поплицика като ония Куйович - Уйович,па и от там може пряко да наблюдава морските учения на НАТО и после да докладва с докладна записка на дрУгАрЕ РЕШЕТНИКОВ....
 • В България всичко е възможно 1.1 В България всичко е възможно преди 5 месеца Профил на трол?
  В България всичко е възможно: от централния софийски затвор Десислава Иванчева, която има 20 годишна присъда, и Цветан Василев които се намира в Сърбия, да организират бунт срещу държавността чрез протеста срещу Гешев. Възниква въпросът по какъв начин това е било осъществено и кой им е помагал?
  : 2 !