X
 
 

Китайският вирус заразява за ден

6389 2
Китайският вирус заразява за ден
Снимка: Getty Images/Guliver
Инкубационният период на новия коронавирус може да варира от 1 до 14 дни, заяви Ма Ксиауей, ръководител на Държавния комитет по здравеопазване на Китай на пресконференция в неделя, цитиран от РИА Новости.

"Наблюдението на пациентите показва, че средният инкубационен период продължава около 10 дни, най-краткият е за около ден, а най-дългият - за около две седмици", съобщава още Ксиауей.

Новият китайски вирус ще зарази стотици

Броят на заразените от мистериозния китайски вирус е много по-голям, отколкото сочат официалните данни, твърдят учени. До момента има ...

Коронавирусът от нов тип може да се предава и по време на инкубационния период - нещо нехарактерно за обикновените вируси.

По-рано Агенция Ройтерс публикува два научни анализа на епидемията, според които всеки заразен с новия вирус предава болестта средно на 2-ма или 3-ма души. Това е така при сегашните темпове на разпространение, които според експертите се влияят пряко от мерките за контрол и превенция от заболяването, които са в ход. Те трябва да спират заразяването в най-малко 60 на сто от случаите, категорични са учените.

Според последните официални данни само в Китай заразените са 2027 души, а до момента са починали 57 души.

Последните новини за разпространението на новият коронавирус четете ТУК.

Actualno.com

Етикети: