X
 
 

Сърбия - трета по брой танкове в Европа?

4186 3
Сърбия - трета по брой танкове в Европа?
Снимка: Getty Images/Guliver
Колко танка има Сърбия е военна тайна, но ако се съди по картата, разпространяваща се в социалните мрежи, Сърбия има най-много танкове в Европа след Русия и Гърция, предава сръбският „Блиц“.

Вестникът съобщи във своя уебсайт, че в Тwitter е публикувана карта на Европа, която показва колко държави имат танкове на 100 000 жители.

Унгария критикува блокирането на процеса на разширяване на ЕС

Унгарският външен министър в понеделник атакува Финландия, която е ротационно председателство на ЕС, за неуспеха за по-нататъшното разш...

Според картата Сърбия е на трето място на стария континент, с 9,17 танка на 100 000 граждани. Русия е на първо място с 14,1 танка, а Гърция с 12,35 на 100 000 жители.

Като се вземе предвид разпространената информация, че Сърбия има 7 милиона жители, това трябва да означава, че Сърбия има 642 танка, посочва изданието.

Министерството на отбраната обаче отрича, че Сърбия има 9,17 танка на 100 000 жители.

"Това не е точна информация, но не можем да ви кажем колко танка имаме", казаха от министерството.

В Германия сравниха влиянието на Русия на Балканите с терористична заплаха

Ръководителят на германското министерство на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер сравни нарастването на влиянието на Русия на Балканите ...

Военният анализатор Александър Радич обаче изтъква, че е вярно, че Сърбия има най-много танкове в региона, но той заяви също пред вестника, че армията има 251 танка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители