Унгария затваря с ограда границата с Хърватия

3727
Унгария затваря с ограда границата с Хърватия
Снимка: Getty Images/Guliver

В неделя, 4 октомври, Унгария ще затвори границата с Хърватия. Това пише в днешния си брой излизащият в Загреб вестник "Ютарний лист", предаде БГНЕС. 

След затварянето на границата мигрантите ще могат да влизат в Унгария само през официалните гранични пунктове с необходимите документи.

Унгария също ще се сдобие с команден център на НАТО

В Унгария също ще бъде разположен команден център на НАТО, който да помага за разполагането на силите на Алианса за бързо реагиране при...

 Оградата по границата, която е висока 3,5 метра, вече е поставена и в момента се слага допълнително режеща тел, уточнява изданието. В продължение на две седмици унгарската армия работи без прекъсване по поставянето на оградата и окончателното приключване на строителните работи се очаква да стане през утрешния ден. 

Ограда е поставена и на граничните пунктове Баранско Петрово село -Беременд и Падравина, в община Гола, край Ботова. През тези две места само за две седмици от Хърватия в Унгария преминаха близо 100 000 мигранти, които преди това пристигнаха от територията на Сърбия. 

"Унгарските войници поставиха оградата само за две дни в Гола и Ждале и ако властите в Будапеща решат веднага ще се сложи край на нелегалното преминаване в района на Прекодравля, където до момента са минали над 50 000 души", се казва още в публикацията. 

След избухването на бежанската криза в Хърватия от Сърбия са пристигнали около 100 000 мигранти, съобщиха от вътрешното министерство в Загреб.

Унгария: САЩ създават условия за ислямистите, мигрантите да се разпръснат по света

Унгарският външен министър Петер Сийярто предложи да се създаде глобална система за преразпределение на мигрантите, които пристигат в Е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com